Business & Finance Κυριακή 9/05/2021, 21:35
ΑΓΟΡΕΣ

Dogecoin: Ο Έλον Μασκ από ένθερμος υποστηρικτής, τώρα «εχθρός» του

Οι φίλοι των κρυπτονομισμάτων ανέμεναν με ανυπομονησία την εκπομπή

Dogecoin: Ο Έλον Μασκ από ένθερμος υποστηρικτής, τώρα «εχθρός» του

Σοβαρό πλήγμα δέχεται σήμερα η τιμή του Dogecoin, του κρυπτονομίσματος που έχει καταγράψει «διαστημική» πορεία τους τελευταίους μήνες και μάλιστα το «χτύπημα» ήρθε από τον άνθρωπο που μέχρι πρότινος το αποθέωνε και ήταν από τους βασικότερους λόγους της ανόδου αυτής, τον Έλον Μασκ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla έκανε αναφορές στο εν λόγω κρυπτονόμισμα είτε μέσω του Twitter, είτε κατά τη διάρκεια συνεντεύξεών του και κάθε φορά που αναφερόταν σε αυτό, η τιμή επιδιδόταν σε ράλι.

Χθες όμως ο Μασκ έκανε στροφή 180 μοιρών, καθώς κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Saturday Night Live» στην οποία ήταν καλεσμένος, χαρακτήρισε το Dogecoin, «φασαρία».

Μετά τη δήλωσε αυτή η τιμή του καταγράφει «βουτιά» πέραν του 30% και από τα 0,67 σεντς, έχει υποχωρήσει στα 0,48 σεντς.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της εκπομπής «τι είναι το Dogecoin», ο Musk απάντησε: «Είναι το μέλλον στα νομίσματα. Είναι ένα ασταμάτητο χρηματοοικονομικό μέσο που θα κατακτήσει τον κόσμο». Στη συνέχεια ο εκ των συντελεστών της εκπομπής τον ρώτησε: «Λοιπόν, είναι φασαρία;» για να απαντήσει γελώντας, «ναι, είναι μια φασαρία».

Οι φίλοι των κρυπτονομισμάτων ανέμεναν με ανυπομονησία την εκπομπή, μετά το «τιτίβισμά» του την περασμένη Πέμπτη στο οποίο έγραψε: Το κρυπτονόμισμα είναι πολλά υποσχόμενο, αλλά επενδύστε με προσοχή!» ενώ υπήρχε συνημμένο και ένα βιντεοκλίπ στο οποίο ανέφερε, «θα πρέπει να θεωρείται κερδοσκοπία σε αυτό το σημείο. Και έτσι, για να ξέρετε, μην προχωρήσετε πολύ μακριά στην κερδοσκοπία των κρυπτονομισμάτων».

Στην πλατφόρμα CoinGecko.com, το Dogecoin έχει καταγράψει κέρδη περισσότερο από 800% τον τελευταίο μήνα και είναι πλέον το τέταρτο μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, με κεφαλαιοποίηση ύψους 73 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News