Business & Finance Παρασκευή 7/05/2021, 17:27
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνεχίζονται οι υψηλές πτήσεις νέα ιστορικά ρεκόρ από Dow Jones και S&P 500 

Το θετικό μομέντουμ στη Wall Street διατηρείται και σήμερα

Wall Street: Συνεχίζονται οι υψηλές πτήσεις νέα ιστορικά ρεκόρ από Dow Jones και S&P 500 

Ακάθεκτος συνεχίζει την ανοδική του πορεία ο Dow Jones, καταγράφοντας για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ιστορικό υψηλό ρεκόρ, ωστόσο σήμερα στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας συμπαρέσυρε και τον S&P 500, ο οποίος επίσης «αναρριχήθηκε» σε νέο ιστορικό ρεκόρ.

Το θετικό μομέντουμ στη Wall Street διατηρείται και σήμερα, παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. 
Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, τον Απρίλιο προστέθηκαν 266.000 νέες θέσεις στην αγορά εργασίας εξαιρουμένου του αγροτικού κλάδου, έναντι 770.000 νέων θέσεων τον Μάρτιο και προβλέψεων για αύξηση τους κατά 978.000 θέσεις. 

Τα στοιχεία αυτά έρχονται μόλις μία ημέρα αφότου δημοσιεύθηκαν εκείνα για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, οι οποίες για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας υποχώρησαν κάτω από τις 500.000. 

Ωστόσο, η σημερινή απογοήτευση δεν λειτούργησε ανασταλτικά για τους επενδυτές οι οποίοι έχουν δείξει από την έναρξη της συνεδρίασης τις διαθέσεις τους. 

Ο Dow Jones έχει «σκαρφαλώσει» έως τις 34.726,48 μονάδες σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στην τρέχουσα εβδομάδα η ενίσχυση του πλησιάζει τις 1.000 μονάδες, καθώς εισήλθε σε αυτήν από τις 33.874,85 μονάδες. 

Σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις 4.236,61 μονάδες έχει ανέλθει και ο S&P 500, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq παρουσιάζει κέρδη περί του 1,40%. Εντούτοις τα κέρδη αυτά δεν αρκούν για να ολοκληρώσει την τρέχουσα εβδομάδα με θετικό πρόσημο, κάτι που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πράξουν οι Dow Jones και S&P 500.  

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News