Business & Finance Δευτέρα 30/11/2020, 21:19
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑ

Σε νέο ιστορικό υψηλό το bitcoin

Σε νέο ιστορικό υψηλό το bitcoin

Νέο ιστορικό ρεκόρ άγγιξε σήμερα το bitcoin, με το φετινό ράλι να συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, μετά τη μαζική στροφή των επενδυτών, θεσμικών και μικροεπενδυτών, στο γνωστό κρυπτονόμισμα, που το θεωρούν ασφαλές ενεργητικό και αντιστάθμισμα κατά του πληθωρισμού. 

Το bitcoin εκτινάχθηκε στα 19.864,15 δολάρια, ξεπερνώντας το προηγούμενο ιστορικό υψηλό που είχε καταρρίψει πριν από τρία χρόνια. Ωστόσο, στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, το κρυπτονόμισμα είχε κάνει βουτιά μεγαλύτερη του 8%, διολισθαίνοντας πιο χαμηλά από το φράγμα των 17.000 δολαρίων, για να ανακάμψει όμως και πάλι σήμερα Δευτέρα.

Από τις αρχές του έτους έως σήμερα, το bitcoin έχει ενισχυθεί περισσότερο από 170%, με τους αναλυτές να περιμένουν ακόμη μεγαλύτερη άνοδο τους επόμενους 12 μήνες με κάποιους μάλιστα να το βλέπουν κοντά στα 300.000 δολάρια στα τέλη του 2021. Ο Κρίστοφερ Μπεντίκσεν, επικεφαλής έρευνας της CoinShares, απέδωσε τη νέα άνοδο του κρυπτονομίσματος στη μετά της αργίας των Ευχαριστιών ανανεωμένη ζήτηση από πλευράς μικροεπενδυτών. 

  
  
  

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News