Business & Finance Σάββατο 1/05/2021, 20:22
ΜΕΤΟΧΕΣ

Wall Street: Θα επιβεβαιωθεί εφέτος το μότο «πώλησε το Μάιο και αποχώρησε»;

Wall Street: Θα επιβεβαιωθεί εφέτος το μότο «πώλησε το Μάιο και αποχώρησε»;

Με τον S&P 500 να καταγράφει ράλι μεγαλύτερο του 10% τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2021, το μότο «πώλησε το Μάιο και αποχώρησε» μπορεί μεν να βρίσκεται στο μυαλό πολλών επενδυτών, όμως πιθανόν να μην βρει εφέτος απήχηση στην χρηματιστηριακή αγορά. Η JPMorgan Chase & Co. κάλεσε τους επενδυτές να είναι έτοιμοι για το θετικό αντίκτυπο που θα έχει στην αγορά η επαναλειτουργία της οικονομικής δραστηριότητας και να μην χάσουν ένα ενδεχόμενο ράλι. Την ίδια στιγμή ο Τζόναθαν Γκόλαμπ της Credit Suisse αναθεώρησε ανοδικά τις προβέψεις του για το δείκτη, βλέποντάς τον να κλείνει το έτος στις 4.600 από τις 4.300 μονάδες, επικαλούμενος την υψηλή εταιρική κερδοφορία. 

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν παρουσιάσει μέχρι στιγμής κέρδη πρώτου τριμήνου καλύτερα των προσδοκιών, δίδοντας στους επενδυτές την επιβεβαίωση που ζητούσαν ότι τα εταιρικά κέρδη είναι σε θέση να στηρίξουν εφέτος την αγορά. Με περισσότερες από το ήμισυ των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500, τα κέρδη του πρώτου τριμήνου αναμένεται να αυξηθούν 46% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου συγκριτικά με τις προβλέψεις για αύξηση 24% στις αρχές Απριλίου, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

O S&P 500 διαπραγματεύεται σε ένα επίπεδο κατά 23 φορές υψηλότερο από τα μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 15, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. «Τα εταιρικά αποτελέσματα δεν έχουν πλήρως προεξοφληθεί μέχρι στιγμής και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια ανόδου», λέει ο Ερικ Φρίντμαν της Bank Wealth Management. Από τα μέσα Απριλίου, οπότε και άρχισαν οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, ο δείκτης S&P 500 εχει ενισχυθεί περισσότερο από 2%, ενώ ολόκληρο το μήνα τα κέρδη του κυμάνθηκαν στο 5%.

Οι μετοχές αξίας παρουσίασαν υψηλότερες επιδόσεις από τις μετοχές ανάπτυξης, στις οποίες περιλαμβάνονται οι τεχνολογικές, με το δείκτη μετοχών αξίας Russell 1000 να ενισχύεται από τις αρχές του έτους έως σήμερα 15% έναντι ανόδου 8% του δείκτη μετοχών ανάπτυξης Russell 1000.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News