Business & Finance Δευτέρα 30/11/2020, 16:40
ΑΓΟΡΕΣ

LSE: Ίδρυση εναλλακτικής χρηματιστηριακής πλατφόρμας στο ‘Aμστερνταμ εν όψει Brexit

LSE: Ίδρυση εναλλακτικής χρηματιστηριακής πλατφόρμας στο ‘Aμστερνταμ εν όψει Brexit

Πρεμιέρα έκανε σήμερα πανευρωπαϊκή πλατφόρμα χρηματιστηριακών συναλλαγών Turquoise του Χρηματιστηρίου Αξιών του Λονδίνου(LSE). Η πλατφόρμα έχει την έδρα της στο Άμστερνταμ και αποτελεί μια κίνηση του βρετανικού χρηματιστηρίου να αποφύγει τυχόν αρρυθμίες στις συναλλαγές μετοχών από τους πελάτες του στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την εκπνοή της περιόδου χάριτος του Brexit, στις 31 Δεκεμβρίου.

Δύο ακόμη πλατφόρμες χρηματιστηριακών συναλλαγών, η Cboe και η Aquis Exchange, έχουν ανοίξει εναλλακτικά κέντρα συναλλαγών στην Ε.Ε., ώστε να έχουν τη δυνατότητα και μετά το Brexit για συναλλαγές μετοχών σε ευρώ.

Χρηματιστηριακή πλατφόρμα προετοιμάζει και Goldman Sachs, με σχέδια για «πρεμιέρα» τον Ιανουάριο.

Cboe, Euronext και LSE Group διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το ποια θα αποκτήσει τα σκήπτρα της μεγαλύτερης, πανευρωπαϊκής πλατφόρμας για συναλλαγές μετοχών, με καθεμία να κατέχει περίπου μερίδιο 20% στη συνολική διαπραγμάτευση περίπου 37,6 δισεκατομμυριούχων μετοχών στην Ευρώπη και σε όλες τις πλατφόρμες, όπως δείχνουν τα στοιχεία τoυ Cboe.

Η εναλλακτική πλατφόρμα συναλλαγών του Cboe στην Ολλανδία δραστηριοποιείται εδώ και αρκετούς μήνες, όμως δεν αναμένεται αυξηση του όγκου συναλλαγών πριν από την εκπνοή της περιόδου χάριτος, τον Ιανουάριο. Η θυγατρική της Aquis στο Παρίσι άρχισε τη λειτουργία της στις 11 Νοεμβρίου.

με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News