Business & Finance Παρασκευή 30/04/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κλείσιμο του Απριλίου στα «κόκκινα»

Wall Street: Κλείσιμο του Απριλίου στα «κόκκινα»

Με απώλειες ολοκλήρωσε τον Απρίλιο η Wall Street, μία ημέρα μετά το ιστορικό υψηλό κλείσιμο του S&P 500, με τις μετοχές των Big Tech να υποχωρούν και να τραβούν προς τα πίσω όλο το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η σημερινή αυτή πτώση στις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών, των οποίων τα οικονομικά αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του 2021 ήταν «εκτυφλωτικά», περισσότερο στην κατοχύρωση κερδών από πλευράς οφείλεται.

Και αυτή η υποχώρηση σημειώθηκε σε μια ημέρα κατά την οποία τα μακροοικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας έφεραν νέο άνεμο αισιοδοξίας.

Το προσωπικό εισόδημα των Αμερικανών πραγματοποίησε «άλμα» 21,1% τον Μάρτιο, έπειτα από συρρίκνωση 7% τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξησή κατά 20,3%. Η βελτίωση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν και οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ κατά 4,2%, μετά την πτώση 1% που σημείωσαν τον Φεβρουάριο κι έναντι εκτιμήσεων για αύξησή τους κατά 4,1%, με τις εφάπαξ πληρωμές ύψους 1.400 δολαρίων στις οικογένειες που κατέβαλε η κυβέρνηση Μπάιντεν, να δίνουν τεράστια ώθηση στα εισοδήματα.

Οι μετοχές των Apple, Alphabet και Facebook υποχώρησαν ενώ της Amazon κατάφερε οριακά να παραμείνει άνω του μηδενός, ωστόσο η μετοχή του Twitter «βούλιαξε» πλέον του 14%, μετά τις προβλέψεις των ιθυνόντων ότι η ανάπτυξη των χρηστών ενδεχομένως να επιβραδυνθεί.

Η  μετοχή της Chevron υποχώρησε περισσότερο από 3% μετά τη «βουτιά» των κερδών της το α΄ τρίμηνο του 2021 κατά 29%, επηρεασμένα από τα ασθενέστερα περιθώρια κέρδους στη διύλιση και από τις απώλειες στην παραγωγή.

Κέρδη περί του 0,8% σημείωσε η μετοχή της AbbVie, αφού ανέφερε ισχυρά αποτελέσματα και αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για τα κέρδη της το 2021.

Ο Dow Jones έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,53% στις 33.879 μονάδες, ο S&P απώλεσε 0,72% στις 4.1813,90 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποδυναμώθηκε 0,85% στις 13.962,68 μονάδες.

Παρά τις σημερινές απώλειες ο Nasdaq επεκτείνει το κερδοφόρο του σερί στους έξι διαδοχικούς μήνες, ενώ αντίστοιχα για τον Dow Jones το σερί αυτό είναι στους τρεις συναπτούς μήνες.

Από τις 303 εταιρείες oι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 που έχουν δημοσιεύεσει μέχρι στιγμής τις οικονομικές τους επιδόσεις για τους τρεις μήνες του 2021, το 87,1% εξ αυτών έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Refinitiv IBES, οι οποίοι πλέον κάνουν λόγο για αύξηση των κερδών της τάξεως του 46,3%.

moneyreview.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News