Business & Finance Πέμπτη 29/04/2021, 17:25
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με κεκτημένη ταχύτητα οι S&P 500 και Nasdaq σε νέα υψηλά ρεκόρ 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η αισιοδοξία σήμερα είναι υπέρμετρη

Wall Street: Με κεκτημένη ταχύτητα οι S&P 500 και Nasdaq σε νέα υψηλά ρεκόρ 

Με «πατημένο το γκάζι» έχει μπει στη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, καθώς με το «καλημέρα» οι S&P 500 και Nasdaq έχουν αναρριχηθεί σε νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ, μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κι ενώ οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. 

Χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με σχετικά ήπιες απώλειες, παρά τις διαβεβαιώσεις της Fed για άλλη μια φορά, ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να αποσύρει τα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. 

Σήμερα όμως είναι μια διαφορετική ημέρα, καθώς στο «κάδρο» μπαίνουν για άλλη μια φορά τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας πριν την έναρξη της συνεδρίασης, όπως τα εξίσου ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία το αμερικανικό ΑΕΠ το α΄ τρίμηνο του 2021, έτρεξε με ρυθμό 6,4% σε ετήσια βάση, έναντι ρυθμού 4,3% το τελευταίο τρίμηνο του 2020.  
Ξεχωριστή ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας έδειξε περαιτέρω υποχώρηση των νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις 553.000 αιτήσεις, από τις 566.000 μια εβδομάδα νωρίτερα. 

Χθες μετά το πέρας της συνεδρίασης, δημοσίευσαν τα αποτελέσματά τους για το α΄ τρίμηνο του 2021 η Apple και το Facebook, τα οποία και ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. 

Ειδικότερα τα καθαρά κέρδη της Apple υπερδιπλασιάσθηκαν στα 24,6 δισ. δολάρια, έναντι 11,3 δισ. δολαρίων, το α΄ τρίμηνο του 2020. 

Ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η επίδοση του Facebook, με τα κέρδη να «εκτοξεύονται» κατά 94% στα 9,5 δισ. από 4,9 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίαση, ανακοινώνει τα αποτελέσματά της η Amazon και ολοκληρώνεται έτσι ο κύκλος των ανακοινώσεων της «συμμορίας των 6» (Alphabet, Amazon, Apple, Facebook, Microsoft, Tesla).

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η αισιοδοξία σήμερα είναι υπέρμετρη και μετά τις χθεσινές εξαγγελίες του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προωθεί ένα νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων, το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για να ενισχυθούν οι οικογένειες, η εκπαίδευση και οι μισθοί. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο πλέον του 0,20%, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,43% κι έχει καταρρίψει το προηγούμενο υψηλό ιστορικό του ρεκόρ κάνοντας ένα πέρασμα από τις 4.218,80 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει σχεδόν 0,10%, με το δικό του νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ να έχει ορισθεί πλέον στις 14.211,57 μονάδες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News