Business & Finance Δευτέρα 26/04/2021, 22:45
ΗΠΑ

Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος με την πιο «εγκάρδια σχέση» με τη Wall Street από τη δεκαετία του 1950

Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος με την πιο «εγκάρδια σχέση» με τη Wall Street από τη δεκαετία του 1950

Στις 100 πρώτες ημέρες της θητείας του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν έχει αναδειχθεί σε έναν από τους καλύτερους φίλους που είχε μέχρι σήμερα η Wall Street. 

Περισσότερο από κάθε άλλον πρόεδρο των ΗΠΑ τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1950, ο Μπάιντεν έγινε «μάρτυρας» μίας άνευ προηγουμένου ανοδικής κούρσας στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά κατά τις πρώτες 100 ημέρες του στο Λευκό Οίκο. 

Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος με την πιο «εγκάρδια σχέση» με τη Wall Street από τη δεκαετία του 1950-1

Πόσο θα διαρκέσει η σχέση αυτή είναι άγνωστο προς το παρόν, καθώς οι επενδυτές θα πρέπει να ξεπεράσουν μία σειρά από δυνητικά εμπόδια, όπως φορολογική πολιτική, ρυθμιστικά πλαίσια που έχουν να κάνουν με την φιλόδοξη ατζέντα Μπάιντεν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την απειλή υπερθάρμανσης μίας οικονομίας που βρίσκεται ήδη στην «φωτιά». 

Μέχρι στιγμής πάντως, οι επενδυτές δεν έχουν διστάσει να στοιχηματίσουν τα μέγιστα στην εταιρική Αμερική.

«Οι πρώτες 100 ημέρες Μπάιντεν έχουν παρουσιάσει την καλύτερη επίδοση όσον αφορά στις αποδόσεις του μετοχικού κεφαλαίου σε διάρκεια τουλάχιστον 75 ετών, χάρη στα άνευ προηγουμένου δημοσιονομικά μέτρα στήριξης», αναφέρει ο στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan Chase Τζον Νόρμαντ. 

Ο δείκτης S&P 500 έχει ενισχυθεί 24,1% από την ημέρα της ορκωμοσίας του Τζο Μπάιντεν. Η μοναδική άλλη κυβέρνηση που μπορεί να συγκριθεί με τις επιδόσεις Μπάιντεν είναι αυτή του Τζον Κένεντι οπότε ο δείκτης είχε καταγράψει κέρδη 18,5%. Συγκριτικά, ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ είχε καταγράψει κέρδη 11,4% τις πρώτες 100 ημέρες.   

Τζο Μπάιντεν, ο πρόεδρος με την πιο «εγκάρδια σχέση» με τη Wall Street από τη δεκαετία του 1950-2

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News