Business & Finance Δευτέρα 26/04/2021, 20:51
ΑΓΟΡΕΣ

Τουρκία: Κατέρρευσε δεύτερη πλατφόρμα διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων 

Πολλοί Τούρκοι πολίτες έχουν στραφεί στα κρυπτονομίσματα

Τουρκία: Κατέρρευσε δεύτερη πλατφόρμα διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων 

Και δεύτερη πλατφόρμα διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων κατέρρευσε στην Τουρκία, σε διάστημα λίγο μόνο ημερών, προκαλώντας μεγάλες αναταράξεις στην αγορά των εν λόγω νομισμάτων στη γείτονα. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η πλατφόρμα Vebitcoin, αναστέλλονται όλες οι δραστηριότητές της επειδή αντιμετωπίζει οικονομικές πιέσεις και όπως αναφέρει θα ενημερώσει τους πελάτες της σχετικά με την κατάστασή της το συντομότερο δυνατό.

Οι τουρκικές αρχές έχουν μπλοκάρει τους εγχώριους τραπεζικούς λογαριασμούς της Vebitcoin και συνέλαβαν τέσσερα άτομα στο πλαίσιο έρευνας για την πλατφόρμα, όπως ανέφερε το Σάββατο το Reuters. Σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinGecko, ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών της Vebitcoin ανερχόταν σε σχεδόν 60 εκατ. δολάρια.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η πλατφόρμα Thodex, τέθηκε εκτός σύνδεσης με τον διευθύνοντα σύμβουλό της να διαφεύγει από την Τουρκία και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι ο ιδρυτήςτης Φαρούκ Φατίχ Οζέρ πέταξε στην Αλβανία, παίρνοντας μαζί του 2 δισ. δολάρια από κεφάλαια επενδυτών. Η Τουρκία έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Οζέρ, ενώ 62 άτομα συνελήφθησαν.

Πολλοί Τούρκοι πολίτες έχουν στραφεί στα κρυπτονομίσματα, ως ένα τρόπο να προστατεύσουν τις αποταμιεύσεις τους από τον πληθωρισμό και την αποδυνάμωση της λίρας, ωστόσο, υπήρξαν σωρεία εκκλήσεων για ρύθμιση της εν λόγω αγοράς λόγω ανησυχιών για απάτες, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ζητάει άμεσα να γίνει ρύθμιση, προειδοποιώντας για «πυραμίδες» στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας απαγόρευσε τη χρήση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στις πληρωμές.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC, Reuters
   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News