Business & Finance Τετάρτη 21/04/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Σε ράλι επέστρεψε η Wall Street

Σε ράλι επέστρεψε η Wall Street

Σε ράλι επιδόθηκε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, ανακάμπτοντας από τις απώλειες των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων, καθώς η μαζική στροφή των επενδυτών προς τις μετοχές αξίας που σχετίζονται με τις προοπτικές της οικονομίας αντιστάθμισε τις ρευστοποιήσεις σε μετοχές της Netflix μετά τα απογοητευτικά της αποτελέσματα. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,92%, ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,94%, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 1,18%. Σε ράλι 2,4% και ο δείκτης μετοχών μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000, ανεβάζοντας τα φετινά κέρδη του πάνω από το 13%. Τόσο ο Dow όσο και ο S&P 500 ενισχύονται από τις αρχές του έτους 11%. 

Οι μετοχές της Norwegian Cruise Line καθοδήγησαν την άνοδο από τη στιγμή που η Goldman Sachs αναβάθμισε την επενδυτική της αξιολόγηση. Η μετοχή της κατέγραψε άνοδο άνω του 10%, ενώ ακολούθησαν και οι αντίστοιχες μετοχές των Carnival και Royal Caribbean με κέρδη 6,3% και 4,4%. 

Η μετοχή της United Airlines ανέκαμψε 3% μετά τη βουτιά του 8,5% της Τρίτης, αφότου ο αμερικανικός αερομεταφορέας ανακοίνωσε ζημίες για πέμπτο διαδοχικό τρίμηνο, σημειώνοντας ότι οι δραστηριότητές του και τα διεθνή ταξίδια απέχουν ακόμη πολύ από την ανάκαμψη. 

Στον αντίποδα, η μετοχή της Νetflix με πτώση μεγαλύτερη του 7%, καθώς ο «γίγαντας» στις υπηρεσίες streaming ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων συνδρομητών του ήταν κατώτερος των προσδοκιών, καθώς η ζήτηση που αυξήθηκε τα μέγιστα στη διάρκεια της πανδημίας αρχίζει να ατονεί. Η εταιρεία απογοήτευσε επίσης τους επενδυτές και με την προβλέψή της ότι για το τρέχον τρίμηνο ο αριθμός των νέων συνδρομητών της θα αυξηθεί μόλις κατά 1 εκατ.άτομα, πολύ χαμηλότερα των προβλέψεων. 

Οι εταιρείες έχουν παρουσιάσει πολύ ισχυρά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, όμως ο πήχης είναι τόσο ψηλά που οι επενδυτές απογοηγεύονται με την πρώτη μικρή απόκλιση. Επίσης, οι περισσότεροι αναλυτές εστιάζουν στις προοπτικές που δίδουν οι επιχειρήσεις. Περισσότερες από 70 επιχειρήσεις του δείκτη S&P 500 έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και έχουν καταγράψει κέρδη κατά 23% υψηλότερα των προσδοκιών κατά μέσο όρο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του CNBC.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι εταιρείες του S&P 500 θα παρουσιάσουν αύξηση κερδοφορίας 30,9% στο πρώτο τρίμηνο συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. 

moneyreview.gr
 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News