Business & Finance Τρίτη 20/04/2021, 17:31
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Στα «κόκκινα» για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση

Wall Street: Στα «κόκκινα» για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση

Η «άρνηση» των επενδυτών στις αμερικανικές μετοχές συνεχίζεται και σήμερα Τρίτη, με τη Wall Street να επεκτείνει τις απώλειές της μετά από αυτές στην προηγούμενη συνεδρίαση. Χθες η έναρξη της τρέχουσας εβδομάδας κινήθηκε σε διαφορετικό κλίμα σε σχέση με το κλείσιμο της περασμένης, όταν οι Dow Jones και S&P 500 έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ, με τους τρεις χρηματιστηριακούς δείκτες να κλείνουν με απώλειες. 

Οι επενδυτές έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του 2021, με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί να έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών σε ποσοστό περίπου 85%. 

Μετά τις ανακοινώσεις των Big 6 τραπεζών της Wall Street, των οποίων τα έσοδα και τα κέρδη «εκτοξεύθηκαν», οι αναλυτές της Refinitiv IBES εκτιμούν ότι τα κέρδη των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500, θα αυξηθούν κατά 30,9% σε ετήσια βάση, έναντι προηγούμενων προβλέψεων για ενίσχυσή της του 25%.  

Σήμερα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, ανακοίνωσε τις οικονομικές επιδόσεις για τους τρεις πρώτους μήνες η ΙΒΜ, της οποίας τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 21% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2020, στα 6,5 δισ. δολάρια, η μεγαλύτερη αύξηση μετά από έντεκα τρίμηνα, διάστημα περισσότερο των δύο ετών. Η μετοχή της τεχνολογικής εταιρείας με ιστορία 109 ετών, ενισχύεται περί του 4,80%. 

Τα αποτελέσματά της πριν από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοίνωσε και η Johnson & Johnson (+1,26%), με τα έσοδά της να φθάνουν τα 22,32 δισ. δολάρια και τα κέρδη ανά μετοχή στα 2,59 δολάρια, συντρίβοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 25 σεντς. 

Κέρδη περί του 1% προσπαθεί να κατοχυρώσει η μετοχή του Netflix, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν μετά το πέρας της σημερινής συνεδρίασης, όντας η πρώτη εταιρεία από τις FAANGs (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google), που ανακοινώνει τις επιδόσεις της για το α΄ τρίμηνο του 2021. 

Πιέσεις δέχονται οι μετοχές των καπνοβιομηχανιών, μετά τις αναφορές ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει τη μείωση του επιπέδου νικοτίνης στα τσιγάρα και την απαγόρευση της μέντας από αυτά. 

Ο Dow Jones υποχωρεί περί του 0,40%, ενώ S&P 500 και Nasdaq κινούνται σχεδόν 0,30% χαμηλότερα. 

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News