Business & Finance Τρίτη 20/04/2021, 15:31
ΑΓΟΡΕΣ

Το diem του Facebook θα βγει στις αγορές πιλοτικά εντός του έτους

Το diem του Facebook θα βγει στις αγορές πιλοτικά εντός του έτους

Το Facebook ήθελε να φέρει επανάσταση στον χρηματοοικονομικό κόσμο με ένα παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα. Και μετά… ήρθαν οι ρυθμιστικές αρχές και τράβηξαν απότομα φρένο στα σχέδιά του. Έτσι το Libra, όπως είχε ονομαστεί το κρυπτονόμισμα το οποίο μας παρουσίασε το 2019, όχι μόνο δεν συνδέθηκε με ένα καλάθι ισχυρών παραδοσιακών νομισμάτων, όπως το αμερικανικό δολάριο και το ευρώ, όπως προέβλεπε το μεγαλεπήβολο σχέδιο, αλλά σχεδόν εγκαταλείφθηκε ως ιδέα. 

Το νέο εγχείρημα του Facebook είναι το Diem και σύμφωνα με το CNBC αναμένεται να κυκλοφορήσει πιλοτικά μέσα στο έτος. «Όταν τελικά φτάσει στην αγορά, δεν θα συνοδεύεται από τις ίδιες φανφάρες και αμφιλεγόμενες επιδιώξεις που είχε το αρχικό όραμα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης πριν από δύο χρόνια» σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο.  

Η Diem Association, μία μη κυβερνητική οργάνωση η οποία επιβλέπει την ανάπτυξη του diem, σχεδιάζει να λανσάρει έναν πιλότο με ένα ψηφιακό νόμισμα που θα συνδέεται με το αμερικανικό δολάριο αποκλειστικά, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές που επικαλείται το CNBC. Και το diem βεβαίως έχει μπει στο μικροσκόπιο κεντρικών τραπεζών και άλλων ρυθμιστικών αρχών, ακόμη και πολιτικών, που φοβούνται ότι ένα νόμισμα, το οποίο συνδέεται με ένα μέσο 2,8 δισεκατομμυρίων χρηστών, θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τη σταθερότητα του συστήματος.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News