Business & Finance Παρασκευή 16/04/2021, 19:34
ΑΓΟΡΕΣ

Σε υψηλό 3 εβδομάδων οι εισροές στα funds μετοχών σε όλο τον κόσμο

Σε υψηλό 3 εβδομάδων οι εισροές στα funds μετοχών σε όλο τον κόσμο

Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκαν οι εισροές στα funds μετοχών σε όλο τον κόσμο την τελευταία εβδομάδα, εν μέσω ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του 2021 και υποχώρησης των αποδόσεων των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, μια υποχώρηση που εφησύχασε τις ανησυχίες για άνοδο του πληθωρισμού. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Lipper, οι εισροές στα funds με τοποθέτηση στις μετοχές ανήλθαν στα 16,4 δισ. δολάρια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Απριλίου, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, ενώ τα funds ομολόγων προσέλκυσαν περί των 16 δισ. δολαρίων.

Την ίδια ώρα οι επενδυτές απομακρύνθηκαν από τις χρηματαγορές, καθώς για το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν εκροές ύψους 50 δισ. δολαρίων. 

Η υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, αποκατέστησε την ηρεμία στις αγορές κι έτσι οι επενδυτές στράφηκαν σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία όπως είναι οι μετοχές. 

Παράλληλα οι πρώτες ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους έστειλαν κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά μηνύματα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Refinitiv, τα κέρδη των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 αναμένεται να ενισχυθούν κατά 25% σε ετήσια βάση. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News