Business & Finance Πέμπτη 15/04/2021, 22:43
IPO

AppLovin: Στα 28,6 δισ.δολάρια η αξία της μετά την IPO

AppLovin: Στα 28,6 δισ.δολάρια η αξία της μετά την IPO

Στα 28,6 δισ.δολάρια αποτιμάται η αξία της εταιρείας παιχνιδιών σε κινητά ΑppLovin, που εισήχθη σήμερα στο χρηματιστήριο υψηλής τεχνολογίας Νasdaq. 

Ωστόσο, η μετοχή της εταιρείας, γνωστής από τα παιχνίδια Matchington Mansion και Wordscapes, υποχώρησε από την τιμή προσφοράς της, γεγονός που επισκίασε μία από τις μεγαλύτερες αρχικές δημόσιες εγγραφές στη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία, που έχει την υποστήριξη του ομίλου ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου KKR, άντλησε περί τα 1,8 δισ.δολάρια από την IPO, με την τιμή μετοχή της να ανοίγει κατά 10 δολάρια χαμηλότερα από την τιμή προσφοράς των 80 δολαρίων. 

Παρ΄όλα αυτά, η κεφαλαιοποίηση τσης εταιρείας εξακολουθεί να απέχει παρασάγγας από τα 2 δισ.δολάρια, την αποτίμηση που είχε όταν η KKR αγόρασε στην AppLovin μερίδιο αξίας 400 εκατ.δολαρίων πριν από τρία έτη. 

H AppLovin έχει αναδειχθεί σε έναν από τους κυρίαρχους παίκτες στην αγορά παιχνιδιών για κινητά μέσω πολυάριθμων εξαγορών που έχει πραγματοποιήσει, έχοντας ευνοηθεί τα μέγιστα από τη γενικευμένη χρήση του Διαδικτύου στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. Η εταιρεία διαθέτει και διαχειρίζεται περισσότερα από 200 παιχνίδια δικά της, ενώ παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα πρόσβασης στο λογισμικό της στον χώρο του μάρκετινγκ σε άλλους κατασκευαστές παιχνιδιών, δίδοντάς τους την ευκαιρία να προωθούν τις δικές τους εφαρμογές. 

Τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν πέρυσι στα 1,45 δισ.δολάρια, αυξημένα 46% από τα επίπεδα του 2019, παρότι παρουσίασε ζημίες 126 εκατ.δολαριων συγκριτικά με τα καθαρά κέρδη των 119 εκατ.δολαρίων του 2019.

moneyreview.gr με πληροφορίες από FT

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News