Business & Finance Τετάρτη 14/04/2021, 17:35
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ στη Wall Street με ώθηση από τα τραπεζικά αποτελέσματα

Νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ στη Wall Street με ώθηση από τα τραπεζικά αποτελέσματα

Νέα ιστορικά υψηλά σημείωσαν οι Dow Jones και S&P 500, στην έναρξη μιας σημαδιακής ημέρας για τη Wall Street, καθώς τίθενται σε διαπραγμάτευση οι μετοχές της πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, Coinbase. 

Μπορεί το επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος να έχει στραφεί στην Αρχική Δημόσια Εγγραφή μια εταιρείας συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, ωστόσο είναι οι παραδοσιακές τράπεζες που έχουν δημιουργήσει το θετικό σημερινό κλίμα. Πριν ηχήσει το καμπανάκι για την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους για το α΄ τρίμηνο του 2021, οι JP Morgan, Wells Fargo και Goldman Sachs, σηματοδοτώντας την έναρξη της περιόδου των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων, οι οποίες ξεπέρασαν άνετα τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Αυτή που «έσπασε όλα τα κοντέρ», ήταν η Goldman Sachs (+3,54%) της οποίας τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 18,6 δολάρια ανά μετοχή, αριθμός κατά 498% μεγαλύτερος σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2020 και ρεκόρ για τα κέρδη της, ενώ τα έσοδα έφθασαν στα 17,7 δισ. δολάρια έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών περί εσόδων μόλις 12,6 δισ. δολαρίων. 

Τα κέρδη της JP Morgan (-0,67%) διαμορφώθηκαν στα 4,50 δολάρια ανά μετοχή, έναντι προβλέψεων για κέρδη 3,06 ανά μετοχή, με έσοδα στα 33,1 δισ. δολάρια. 

Για τη Wells Fargo (+2,46%) τα καθαρά κέρδη έφθασαν στα 1,05 δολάρια ανά μετοχή και τα έσοδά της σα 18,06 δισ. δολάρια, με τους αναλυτές να αναμένουν κέρδη 0,69 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 17,5 δισ. δολαρίων.

Η υγιής εικόνα των τριών εκ των έξι μεγάλων τραπεζών της Wall Street, έδωσε ώθηση στους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, με τον S&P 500 να έχει προλάβει να «αναρριχηθεί» έως τις 4.150,90 μονάδες, σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ. 

Ο Dow Jones με την άνοδο περί του 0,50% όχι μόνο έχει διαγράψει πλήρως τις απώλειες των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων, αλλά έχει σημειώσει επίσης νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, «σκαρφαλώνοντας» έως τις 33.871,98 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq παρουσιάζει κέρδη περί του 0,12%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News