Business & Finance Δευτέρα 12/04/2021, 23:02
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Mε το «βλέμμα» στα εταιρικά αποτελέσματα

Wall Street: Mε το «βλέμμα» στα εταιρικά αποτελέσματα

Οι αμερικανικές μετοχές υπαναχώρησαν από τα ιστορικά υψηλά τους στο κλείσιμο της συνεδρίασης, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να στρέφεται στα στοιχεία για τον πληθωρισμό που ανακοινώνονται αύριο και τα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του 2021. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 120 μονάδες από το ιστορικό υψηλό της Παρασκευής, κλείνοντας με μικρές απώλειες της τάξης του 0,16%. Τη μεγαλύτερη πτώση μεταξύ των εισηγμένων στο δείκτη Dow Jones μετοχών κατέγραψε αυτή της Boeing με πτώση 2%. Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε επίσης με οριακή πτώση 0,019%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε μεγαλύτερες απώλειες 0,36%. 

Η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street ήταν σε γενικές γραμμές ήρεμη με τη μεταβλητότητα να έχει υποχωρήσει στα προ της πανδημίας επίπεδα ειδικά μετά τον αρχικό αυξημένο ενθουσιασμό των επενδυτών. Ο δείκτης VIX που παρακολουθεί τη μεταβλητότητα στη Wall Street, υποχώρησε κάτω από το επίπεδο των 18 μονάδων τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις, κάτι που έχει να επαναληφθεί από τον Φεβρουάριο του 2020. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, ξεχώρισε αυτή της Nuance Communications με άνοδο 18% από τη στιγμή που η Microsoft ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας φωνητικής αναγνώρισης στο πλαίσιο συμφωνίας ύψους 16 δισ.δολαρίων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά της Microsoft από το 2016, οπότε είχε αγοράσει τη LinkedIn με τίμημα άνω των 26 δισ.δολαρίων. 

Σε άνοδο 6% και η μετοχή της Nvidia από τη στιγμή που ο κολοσσός στον χώρο των επεξεργαστών εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός για τις προοπτικές του, αναμένοντας ότι η ζήτηση θα συνεχίζει να ξεπερνά την προσφορά κατά τη μεγ»αλύτερη διάρκεια του έτους. 

Και η μετοχή της Tesla κατέγραψε άνοδο άνω του 3% από τη στιγμή που η Canaccord Genuity αναβάθμισε σε «αγορά» την επενδυτική της σύσταση, λέγοντας ότι το όνομά της θα γίνει brand στον χώρο αποθήκευσης ενέργειας.

Αντίθετα, οι εταιρείες που έχουν να κάνουν με το άνοιγμα της οικονομίας γύρισαν σε πτώση, με τις μετοχές των Carnival και Norwegian Cruise Line να υποχωρούν περισσότερο από 4% εκάστη. Η μετοχή της United Airlines υποχώρησε 5% από τη στιγμή που ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι τα έσοδα πρώτου τριμήνου αναμένεται να βυθιστούν 66% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. 

Με ενδιαφέρον περιμένουν οι επενδυτές τόσο τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αύριο, τα οποία ενδεχομένως να ασκήσουν νέες ανοδικές πιέσεις στις ομολογιακές αποδόσεις των ΗΠΑ. Επίσης, τα μεγάλα ονόματα του τραπεζικού κλάδου, μεταξύ των οποίων Goldman Sachs, JPMorgan και Wells Fargo, αναμένεται να ανοίξουν την αυλαία των εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου την Τετάρτη, αποτελώντας το νέο καταλύτη που θα ωθήσει τη Wall Street σε νέα ιστορικά υψηλά. Οι επιμέρους δείκτες S&P 500 για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και επιλεκτικών καταναλωτικών αγαθών άγγιξαν στη σημερινή συνεδρίαση επίπεδα ρεκόρ, ως ένδειξη της εμπιστοσύνης των επενδυτών για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. 

Τα κέρδη των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων αναμένεται να αυξηθούν 25% στο πρώτο τρίμηνο συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. Εάν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, τότε θα είναι τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη από το 2018, όταν οι φορολογικές μειώσεις του πρώην Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συνέβαλαν στην αύξηση της εταιρικής κερδοφορίας. 
 
moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News