Business & Finance Παρασκευή 9/04/2021, 23:04
WALL STREET

Με «τέρμα το γκάζι» S&P 500 και Dow – Σε άνοδο και η τεχνολογία

Με «τέρμα το γκάζι» S&P 500 και Dow – Σε άνοδο και η τεχνολογία

Συνέχισαν τα ιστορικά υψηλά τους οι δείκτες S&P 500 και Dow Jones, καταγράφοντας άνοδο για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

H Wall Street καταγράφει επίσης άνοδο για τρίτη συναπτή εβδομάδα, με οδηγό τις μετοχές ανάπτυξης, με τα ιστορικά υψηλά των τελευταίων συνεδριάσεων να τροφοδοτούνται και από τις προσδοκίες για ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, εν όψει της επόμενης εβδομάδας οπότε ανοίγει η αυλαία των ανακοινώσεων.

Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε με κέρδη 0,77% στο νέο ιστορικό υψηλό των 4.128,8 μονάδων, ενώ ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 297 μονάδες ή 0,89% κλείνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 33.800,6 μονάδων. Με άνοδο 0,51% έκλεισε και ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, στις 13.900,18 μονάδες. 

Και στη σημερινή συνεδρίαση, τα κέρδη καθοδήγησαν οι μετοχές που σχετίζονται με τις προοπτικές της οικονομίας. Η μετοχή της Carnival ενισχύθηκε 2,4%, της General Electric 2% και της JPMorgan περίπου 1%.

Σε άνοδο και τα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας, Apple, Amazon και Microsoft, με τη μετοχή της Amazon να ενισχύεται περισσότερο από 2%, καθώς απέτυχε η προσπάθεια των εργαζομένων της στην Αλαμπάμα να δημιουργήσουν εργατικό συνδικάτο.

Ο δείκτης Russell 1000, που απαρτίζεται από τις μετοχές τεχνολογίας, ξεπέρασε σε επίδοση τον αντίστοιχο δείκτη που παρακολουθεί τις μετοχές αξίας, όπως χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και ενέργειας. 

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow Jones ενισχύθηκε 196%, ο S&P 500 2,71%, ενώ ο Nasdaq έκανε ράλι 3,12%. 

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι επενδυτές προσπέρασαν τα νέα στοιχεία που δημιουργούν ανησυχίες για αύξηση του πληθωρισμού. Οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 1% το Μάρτιο σε μηνιαία βάση, πολύ περισσότερο από το 0,4% που είχαν προβλέψει αναλυτές. Σε ετήσια βάση, οι τιμές αυξήθηκαν 4,2%, που σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο σε διάστημα μεγαλύτερο των εννέα ετών. 

«Ο πληθωρισμός αρχίζει να κλιμακώνεται. Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι να δούμε σε ποιό βαθμό οι εταιρείες θα αρχίσουν να μετακυλίουν την αύξηση τους καταναλωτές, κάτι που θα διαπιστωθεί πολύ καλύτερα με τα στοιχεία για τις τιμές καταναλωτή. Από ό,τι πληροφορούμαι από τις επιχειρήσεις, η διαδικασία αυτή μόλις αρχίζει», αναφέρει ο Πήτερ Μπουκβαρ, στρατηγικός αναλυτής της Bleakley Advisory Group.

Ελαφρά άνοδο σημείωσε και η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου που έφθασε στο 1,66%.  

Ο Κέν Πόλκαρι, εταίρος της Kace Capital Advisors, επικαλείται την ομιλία του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ, επισημαίνοντας ότι προσπάθησε να κάνει κατανοητό σε όλους ότι αναμένεται μία αύξηση των τιμών και ότι είναι έτοιμοι γι΄αυτό, δεν θα αποτελέσει έκπληξη. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News