Business & Finance Παρασκευή 9/04/2021, 21:12
ΑΓΟΡΕΣ

Νέα ιστορικά υψηλά ιστορικά ρεκόρ σε Ευρώπη και ΗΠΑ 

Νέα ιστορικά υψηλά ιστορικά ρεκόρ σε Ευρώπη και ΗΠΑ 

Νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ καταγράφηκαν σήμερα Παρασκευή σε Ευρώπη και ΗΠΑ για δεύτερη διαδοχική ημέρα, με τα χρηματιστήρια να ολοκληρώνουν την πρώτη εβδομάδα για τον Απρίλιο και για το β΄ τρίμηνο με τον πλέον ιδανικό τρόπο (την προηγούμενη Παρασκευή που ήταν 1η Απριλίου οι αγορές ήταν κλειστές εξαιτίας της αργίας της Μεγάλης Παρασκευής για το Πάσχα των Καθολικών). 

Στην Ευρώπη αν και τα χρηματιστήρια δεν σύγκλιναν προς κάποια κοινή κατεύθυνση, ο Euro STOXX 600 έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, το τρίτο την τρέχουσα εβδομάδα σε τέσσερις συνεδριάσεις (τη Δευτέρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ήταν κλειστά εξαιτίας της αργίας για το Πάσχα των Καθολικών). 

Οι βασικοί κλάδοι του πανευρωπαϊκού δείκτη επίσης κινήθηκαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, ωστόσο η στήριξη από τον υγειονομικό κλάδο και των λιανικών πωλήσεων, αντιστάθμισε τις απώλειες από κλάδους όπως των τραπεζών και της αυτοκινητοβιομηχανίας. 

Από τα κυριότερα χρηματιστήρια αυτό της Φρανκφούρτης σημείωσε άνοδο 0,21%, ενώ του Παρισιού ενισχύθηκε οριακά 0,06%. Στον αντίποδα το χρηματιστήριο του Μιλάνου απώλεσε 0,60%, ενώ αυτό του Παρισιού 0,38%. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο S&P 500 συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε χθες καταρρίπτοντας το χθεσινό του υψηλό ρεκόρ, σκαρφαλώνοντας στις 4.112,80 μονάδες, ωστόσο σήμερα συμπαρέσυρε μαζί του και τον Dow Jones ο οποίος επίσης έχει καταγράψει ιστορικό ρεκόρ αναρριχώμενος στις 33.654,15 μονάδες. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News