Business & Finance Πέμπτη 8/04/2021, 23:03
WALL STREET

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500 με καταλύτη την τεχνολογία

Σε νέο ιστορικό υψηλό ο S&P 500 με καταλύτη την τεχνολογία

Με ακόμη ένα ιστορικό υψηλό έκλεισε τη συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500, εν μέσω του ισχυρού ράλι που κατέγραψαν οι μετοχές των κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας, χάρη στη συγκράτηση των ομολογιακών αποδόσεων. 

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,4% στις 4.095,56 μονάδες, καταρρίπτοντας ρεκόρ για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq ενισχύθηκε 0,96%, καθώς οι μετοχές FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix και Google) σημείωσαν όλες άνοδο 1%. Ο δείκτης Dow έκλεισε με μικρότερα κέρδη 0,17%. 

Την περαιτέρω άνοδο ανέκοψαν τα χειρότερα του αναμενομένου στοιχεία για τις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, παρουσιάζοντας επιδείνωση για δεύτερη συναπτή εβδομάδα. «Η αύξηση των αριθμού των αιτήσεων είναι μεν απογοητευτική, όμως δεν αλλάζει την άποψή μας ότι τους επόμενους μήνες θα δούμε μεγάλη βελτίωση στην αγορά εργασίας, καθώς η οικονομία θα αρχίσει να λειτουργεί ξανά. Δεν θα μας εξέπληττε να βλέπαμε την απασχόληση να επιστρέφει στα προς της πανδημίας επίπεδα έως τα τέλη του έτους», αναφέρει ο Τζεφ Μπατσμπάιντερ, στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial. 

Ωστόσο, ο προεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ανέφερε λίγο ενωρίτερα σε ομιλία του ότι η οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία έχει ακόμη δρόμο μπροστά της, καθώς δεν έχει γενικευθεί ακόμη σε όλους τους κλάδους. «Η ανάκαμψη παραμένει ανομοιογενής και ελλειπής και αυτό είναι πολύ σοβαρό», είπε σε δηλώσεις του στο CNBC. Eπανέλαβε δε, ότι ο πληθωρισμός δεν θα αυξηθεί σημαντικά, παρότι είναι πιθανές στο άμεσο μέλλον κάποιες ανοδικές πιέσεις. 

Ωστόσο, ο όγκος συναλλαγών ήταν ιδιαίτερα περιορισμένος, εν αναμονή της έναρξης της περιόδου εταιρικών αποτελεσμάτων για το πρώτο τρίμηνο του 2021 την επόμενη εβδομάδα με την αρχή να κάνουν οι αμερικανικές τράπεζες. Αναλυτές έχουν αναθεωρήσει ανοδικά τις προβλέψεις τους για την κερδοφορία των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων, κάνοντας λόγο για αύξηση 24,2% έναντι 21% που περίμεναν τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Refinitiv.  
   

moneyreview.gr
   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News