Business & Finance Τρίτη 6/04/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Δεν κατάφερε να συνεχίσει τα κέρδη της

Wall Street: Δεν κατάφερε να συνεχίσει τα κέρδη της

Υπαναχώρηση έκανε σήμερα η Wall Street από τα ιστορικά υψηλά της, με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να κλείνουν με οριακή πτώση, χωρίς να απομακρύνονται από τα πρόσφατα ρεκόρ τους. 

Η αγορά δέχθηκε πιέσεις ρευστοποιήσεων, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των ανοικτών θέσεων εργασίας τον Φεβρουάριο αυξήθηκε σε υψηλό διετίας, ενώ απογειώθηκαν και οι προσλήψεις. Τα νέα στοιχεία έρχονται να προστεθούν σε αυτά της προηγούμενης Παρασκευής για την απασχόληση, καθώς και για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες που ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες. 

Στο θετικό κλίμα συνέβαλε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) που αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας εφέτος στο 6% από 5,5%, ποσοστό που έχει να επαναληφθεί από τη δεκαετία του 1970. 
 
Ο Dow Jones έκλεισε έκλεισε με πτώση 0,29%, ο S&P 500 με 0,09%, δεχόμενος πιέσεις από τον κλάδο τεχνολογίας και υγείας και υποχωρώντας για πρώτη φορά στη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων, ενώ ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,05%. 

«Οι αγορές σήμερα συνέχισαν να απορροφούν τα ισχυρά στατιστικά που ανακοινώθηκαν με την αρχή του νέου μηνός. Ομως, με φόντο όλα αυτά τα θετικά αποτελέσματα και με το δείκτη S&P 500 να ενισχύεται από τις αρχές του έτους έως σήμερα περίπου 9%, οι επενδυτές βρήκαν την ευκαιρία να ρευστοποιήσουν τα πρόσφατα κέρδη τους αναμένοντας το επόμενο κύμα θετικών ειδήσεων, που είναι τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου», αναφέρει ο Κρις Χάσεϊ, γενικός διευθυντής της Goldman Sachs. 

Tην περίοδο εταιρικών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου του 2021 θα ανοίξουν οι μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, μεταξύ των οποίων JPMorgan και Goldman Sachs. Τα κέρδη πρώτου τριμήνου προβλέπεται να αυξηθούν 24,2% σε ετήσια βάση, συγκριτικά με τα αντίστοιχα του 3,8% του τέταρτου τριμήνου του 2020, σύμφωνα με τη Refinitiv. 

Ωστόσο, μία μερίδα των επενδυτών εκφράζει ανησυχίες για την πιθανότητα αύξησης του πληθωρισμού και τις για τις προοπτικές υψηλότερων φόρων. Επιπλέον, κάποιες χώρες εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα στο να συγκρατήσουν την έξαρση του κορωνοϊού. Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό τρίτο κύμα κορωνοϊού.

Παρά το αρνητικό κλείσιμο, οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών και του κλάδου κρουαζιέρας συνέχισαν την ανοδική κούρσα τους. Η United Airlines ενισχύθηκε 1,6%, ενώ η Delta 2,7%. Ο μεγάλος κερδισμένος η Norwegian Cruise Line Holdings που κατέγραψε άνοδο περίπου 5% από τη στιγμή που η εταιρεία διαχείρισης κρουαζιέρας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αρχίσει ταξίδια και εκτός των ΗΠΑ σε Καραϊβική και ελληνικά νησιά από τον Ιούλιο. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News