Business & Finance Δευτέρα 5/04/2021, 14:46
ΑΓΟΡΕΣ

Στο υψηλότερο επίπεδο για το 2021 οι εισροές στις χρηματαγορές την περασμένη εβδομάδα

Στο υψηλότερο επίπεδο για το 2021 οι εισροές στις χρηματαγορές την περασμένη εβδομάδα

Στο υψηλότερο επίπεδο για την τρέχουσα χρονιά ανήλθαν οι επενδύσεις στα funds με τοποθέτηση στις χρηματαγορές, την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η άνοδος των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων έστρεψαν τους επενδυτές σε περισσότερο ασφαλή περιουσιακά στοιχεία. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Lipper, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου οι εισροές στα προαναφερθέντα funds ανήλθαν στα 44,7 δισ. δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. 

Στο υψηλότερο επίπεδο για το 2021 οι εισροές στις χρηματαγορές την περασμένη εβδομάδα-1

Το ίδιο διάστημα οι εισροές στα μετοχικά funds σε όλο τον κόσμο έφθασαν τα 17,6 δισ. δολάρια,το χαμηλότερο επίπεδο σε τρεις εβδομάδες. Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος ήταν αυτός με τις μεγαλύτερες εισροές της τάξεως των 2,37 δισ. δολαρίων, ακολουθούμενος από τον βιομηχανικό, με τις μετοχές του να προσελκύουν 1,1 δισ. δολάρια, ένα υψηλό τεσσάρων εβδομάδων. 

Στο σύνολο του α΄ τριμήνου του 2021, οι επενδύσεις στα funds που τοποθετούνται στις μετοχές ανήλθαν στα 289,6 δισ. δολάρια, το μεγαλύτερο ποσό για τρίμηνο τουλάχιστον από το 2013, σύμφωνα με τη Refinitiv Lipper, παρά το γεγονός ότι οι εισροές επιβραδύνθηκαν προς το τέλος του Μαρτίου. 

Στο υψηλότερο επίπεδο για το 2021 οι εισροές στις χρηματαγορές την περασμένη εβδομάδα-2

Οι υψηλές τιμές του πετρελαίου είχαν σαν αποτέλεσμα στον ενεργειακό κλάδο να υπάρχει κινητικότητα, ενώ στον αντίποδα στα funds του χρυσού για άλλη μια εβδομάδα καταγράφηκαν εκροές. Ο χρυσός έχει αποδυναμωθεί σχεδόν 11% στη διάρκεια του α΄ τριμήνου του τρέχοντος έτους, στο χειρότερό του ξεκίνημα από το 1982. 

Οι τοποθετήσεις των επενδυτών στα ομολογιακά funds αυξήθηκαν κατά 19% την προηγούμενη εβδομάδα, σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα στα 8,4 δισ. δολάρια, με τα αμερικανικούς μεσοπρόθεσμους κρατικούς τίτλους και τα ομόλογα με υψηλές αποδόσεις να αντλούν τα περισσότερα κεφάλαια. 

Στο υψηλότερο επίπεδο για το 2021 οι εισροές στις χρηματαγορές την περασμένη εβδομάδα-3

Ξεχωριστή ανάλυση σε 23.671 funds στις αναδυόμενες αγορές, έδειξε ότι τα μετοχικά κεφάλαια άντλησαν 2,06 δισ. δολάρια, μια διψήφια αύξηση σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, την ίδια ώρα που στα ομολογιακά funds καταγράφηκαν εκροές ύψους 981 εκατ. δολάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News