Business & Finance Πέμπτη 1/04/2021, 17:12
ΑΓΟΡΕΣ

Σε υψηλές ταχύτητες ο Nasdaq συμπαρασύρει τη Wall Street 

Σε υψηλές ταχύτητες ο Nasdaq συμπαρασύρει τη Wall Street 

Με το «γκάζι πατημένο» έχει μπει στη σημερινή συνεδρίαση ο τεχνολογικός Nasdaq, συμπαρασύροντας έτσι τη Wall Street προς τα πάνω, σε μια συνεδρίαση με διττό ρόλο, καθώς είναι μεν η πρώτη για τον Απρίλιο αλλά και για το β΄ τρίμηνο του 2021, ωστόσο είναι και η τελευταία της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς ακολουθούν οι διακοπές για το Πάσχα των Καθολικών.

Σε αυτό το πλαίσιο το κλίμα αναμένεται να είναι εορταστικό στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, για το οποίο έχει φροντίσει από χθες ο Τζο Μπάιντεν να θεμελιώσει τις βάσεις. Ο Αμερικανός πρόεδρος στις χθεσινές τους εξαγγελίες αποκάλυψε το πρόγραμμα των δημόσιων δαπανών της κυβέρνησής του, οι οποίες θα φθάσουν τα 2 τρισ. δολάρια και θα χρηματοδοτήσουν τη βελτίωση των δημόσιων υποδομών και τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση μεταξύ άλλων. 

Η νέα αυτή δημοσιονομική ώθηση αναμένεται να δώσει ώθηση στην αγορά εργασίας, καθώς προβλέπεται ότι θα δημιουργήσει δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Πριν από λίγο το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσίευσε τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, τα οποία απογοήτευσαν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αμερικανικού, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 61.000, φθάνοντας στις 719.000 αιτήσεις, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών του Bloomberg για 675.000 νέες αιτήσεις. Εντούτοις τη σημερινή διάθεση των επενδυτών δεν δείχνει ικανή να την χαλάσει ούτε η δημοσίευση αυτών των στοιχείων.

Ενδεικτικό μάλλον του πώς θα κινηθεί η σημερινή συνεδρίαση είναι το ορόσημο που ξεπέρασε ο S&P 500, σπάζοντας για πρώτη φορά το φράγμα των 4.000 μονάδων, φθάνοντας στις 4.003,10 μονάδες. Χθες ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε ενδοσυνεδριακά νέο ιστορικό υψηλό, φθάνοντας στις 3.994,41 μονάδες, ωστόσο έκλεισε χαμηλότερα από το ιστορικό του υψηλό κλείσιμο στις 3.974,54 μονάδες την περασμένη Παρασκευή. 

Στη σημερινή συνεδρίαση την ξεκάθαρη «πρωτοκαθεδρία», έχουν οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών, οι οποίες για άλλη μια συνεδρίαση έχουν «πάρει από το χέρι» τη Wall Street και την οδηγούν σε κέρδη, εξού και το +1,50% του Nasdaq στο πρώτο στάδιο των συναλλαγών. 

Ο Dow Jones κινείται κατά 0,20% υψηλότερα, με τον S&P 500 να ενισχύεται κατά 0,75%.
Από την επόμενη εβδομάδα το αμερικανικό χρηματιστήριο μπαίνει σε «τροχιά», ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του 2021, καθώς θα αρχίσουν οι εισηγμένες εταιρείες να δημοσιεύουν τις οικονομικές τους επιδόσεις για το προηγούμενο τρίμηνο. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News