Business & Finance Τετάρτη 31/03/2021, 22:51
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Μέ κέρδη 25% έκλεισε το πρώτο τρίμηνο το πετρέλαιο

Μέ κέρδη 25% έκλεισε το πρώτο τρίμηνο το πετρέλαιο

Σε αδιαφιλονίκητο νικητή του πρώτου τριμήνου αναδεικνύεται το πετρέλαιο με κέρδη περίπου 25%, χάρη στη δυναμική εκκίνηση του έτους εν μέσω προσδοκιών για ανάκαμψη της ζήτησης αλλά και στην παράταση των μειώσεων της παραγωγής στην οποία συμφώνησε ο ΟΠΕΚ και οι βασικοί εταίροι του.

Η άνοδος σημειώθηκε παρά την έντονη μεταβλητότητα που παρουσιάζουν οι τιμές στις τελευταίες συνεδριάσεις, λόγω ανησυχιών για τις επιπτώσεις από τη νέα έξαρση των κρουσματων κορωνοϊού και τα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα σε ορισμένες μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης, όπως Γαλλία. 

Ωστόσο, στη σημερινή συνεδρίαση, οι τιμές σημείωσαν πτώση, από τη στιγμή που ο ΟΠΕΚ και οι βασικοί εταίροι του αναθεώρησαν πτωτικά τις προβλέψεις τους για τις φετινές προοπτικές της ζήτησης. Την πτώση συγκράτησαν τα στοιχεία που έδειξαν μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.  

Η τιμή brent κινείτο στα 63,57 δολάρια το βαρέλι με πτώση 0,89%, ενώ η τιμή αργού υποχώρησε κάτω από τα 60 δολάρια με πτώση άνω του 2%. 

Ο ΟΠΕΚ+ υποβάθμισε για εφέτος τις προβλέψεις του για τη ζήτηση πετρελαίου κατά 300.000 βαρέλια ημερησίως. Ολα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην αυριανή συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ για να διαπιστωθεί τί  περιθώρια κινήσεων θα δοθούν στην Ρωσία και πώς θα αντιδράσει η Σαουδική Αραβία», αναφέρει αναλυτής της Again Capital. Λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές δυσοίωνες προοπτικές, το πιθανότερο είναι ότι οι μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί θα παρατείνουν τους περιορισμούς στην παραγωγή για έναν ακόμη μήνα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News