Business & Finance Τετάρτη 24/03/2021, 22:20
WALL STREET

Ρευστοποιήσεις στην τεχνολογία – Σε πτώση γύρισε Dow και S&P 500

Ρευστοποιήσεις στην τεχνολογία – Σε πτώση γύρισε Dow και S&P 500

Στο «κόκκινο» έκλεισε τη συνεδρίαση ο δείκτης S&P 500, καθώς δεν κατάφερε να διατηρήσει τα αρχικά του κέρδη, εν μέσω ρευστοποιήσεων στον τεχνολογικό κλάδο, αφού οι επενδυτές δεν φάνηκαν να ενστερνίζονται την αισιοδοξία του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ και της υπουργού Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν.  

Οι έντονες ρευστοποιήσεις του τεχνολογικού κλάδου συμπαρέσυραν σε πτώση και τους υπόλοιπους τομείς. Ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 2,01%, με τις μετοχές των Apple, Facebook και Netflix να υποχωρούν άνω του 2% και της Tesla να σημειώνει βουτιά περίπου 5%. Η πτώση της τεχνολογίας έλαβε χώρα παρά το γεγονός ότι η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς αποκλιμακώθηκε, για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, περαιτέρω τρεις μονάδες βάσης κοντά στο 1,60%. 

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,54%, αφού αρχικά είχε σημειώσει άνοδο έως 0,8%, ενώ ο Dow Jones έκλεισε με οριακές απώλειες -0,01%, αφού γύρισε σε αρνητικό έδαφος τα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης. Ενωρίτερα κατέγραφε άνοδο μεγαλύτερη των 300 μονάδων βάσης.  

Οι ανησυχίες από τα νέα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη και την έξαρση του κορωνοϊού πυροδότησαν για μία ακόμη συνεδρίαση απώλειες στις μετοχές του κλάδου ταξιδίων, με τις εταιρείες διαχείρισης κρουαζιέρας, όπως της Norwegian Cruise Line, να υποχωρούν έως 5%. 

Από τα ελάχιστα «φωτεινά» σημεία της σημερινής συνεδρίασης, ο ενεργειακός κλάδος, ο οποίος κατέγραψε κέρδη 2,5%, ακολουθώντας την ανάκαμψη των τιμών πετρελαίου που σημείωσαν άνοδο 6%. Υψηλές επιδόσεις κατέγραψε και ο κλάδος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και πρώτων υλών με άνοδο 0,7% έκαστος. «Οι κυκλικές μετοχές, αυτές που σχετίζονται με τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας, συνεχίζουν να έχουν προβάδισμα», αναφέρει ο Τόνι Ντεσπιριτο, επικεφαλής επενδύσεων της BlackRock.

O πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ και η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν κατέθεσαν για δεύτερη ημέρα στο Κογκρέσο, στην Επιτροπή Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας, εκφράζοντας την άποψη ότι η αμερικανική οικονομία θα γνωρίσει τεράστια ανάπτυξη το 2021. «Το 2021 θα είναι ένα πολύ, πολύ ισχυρό έτος. Φυσικά εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι», είπε ο Πάουελ. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, αυτή της Intel απώλεσε τα αρχικά κέρδη της που ξεπέρασαν το 2%, από τη στιγμή που η αμερικανική εταιρεία επεξεργαστών παρουσιάσε τα σχέδιά της για δυναμική επάνοδο. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει δύο νέα εργοστάσια κατασκευής επεξεργαστών τόσο για δική της χρήση όσο και για άλλες επιχειρήσεις. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News