Business & Finance Τρίτη 16/03/2021, 20:52
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη στην Ευρώπη με ώθηση από αυτοκινητοβιομηχανίες και λιανικές πωλήσεις 

Κέρδη στην Ευρώπη με ώθηση από αυτοκινητοβιομηχανίες και λιανικές πωλήσεις 

Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα Τρίτη οι ευρωπαϊκές μετοχές μετά τη χθεσινή τους «στασιμότητα» όταν ο Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση αμετάβλητος, σε μια ημέρα στην οποία πρωταγωνίστησαν οι κλάδοι της αυτοκινητοβιομηχανίας και των λιανικών πωλήσεων. 

Οι επενδυτές σε όλο τον κόσμο βρίσκονται εν αναμονή της ολοκλήρωσης της διήμερης συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που άρχισε σήμερα και της καθοδήγησης που θα υποδείξει αναφορικά με τον πληθωρισμό. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης σημείωσε κέρδη 0,88% φθάνοντας στις 426,82 μονάδες και απέχει πλέον μόλις 7 μονάδες από το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ των 433,90 μονάδων το οποίο σημείωσε στις 19 Φεβρουαρίου πέρυσι. 

Οι μετοχές δύο γερμανικών εταιρειών απέσπασαν το μεγαλύτερη προσοχή των επενδυτών και ήταν ο λόγος για τον οποίο ο γερμανικός δείκτης DAX σκαρφάλωσε ενδοσυνεδριακά σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ, για να κλείσει τελικά χαμηλότερα στις 14.557,58 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,66%. 

Ειδικότερα η μετοχή της Volkswagen έκλεισε με άνοδο 6,29%, με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνάει τα 150 δισ. ευρώ, μετά τη δήλωσή της ότι μειώνοντας το λειτουργικό της κόστος, θα καταφέρει να επιστρέψει σε κερδοφορία, μία ημέρα αφότου ανακοίνωσε σχέδια για την κατασκευή έξι μονάδων παραγωγής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας συμπαρέσυρε και αυτές των υπόλοιπων ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών και κάπως έτσι ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας παρουσίασε την καλύτερη σημερινή εικόνα με κέρδη 2,09%. 

Άλμα 5,09% πραγματοποίησε η μετοχή της γερμανικής αλυσίδας λιανικής πώλησης Zalando, μετά τις καλύτερες του αναμενομένου προβλέψεις για την πορεία της το 2021, επισημαίνοντας ότι καταγράφει μια πολύ δυνατή έναρξη για φέτος. 

Στο Λονδίνο o FTSE 100 σημείωσε άνοδο 0,80%, στο Παρίσι ο CAC 40 πρόσθεσε 0,32%, με τον FTSE MIB στο Μιλάνο να κλείνει στο +0,50%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News