Business & Finance Δευτέρα 15/03/2021, 23:01
ΑΓΟΡΕΣ

Σε νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ οι Dow Jones, S&P 500

Σε νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ οι Dow Jones, S&P 500

Με νέα ιστορικά ρεκόρ ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι Dow Jones και S&P 500, με τους επενδυτές να προσπερνούν την αρχική διστακτικότητα που τους διέκρινε, στην έναρξη μιας εβδομάδας ιδιαίτερα σημαντικής, καθώς αύριο αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η πρώτη μετά την έγκριση του νέου πακέτου δημοσιονομικής στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.

Οι επενδυτές θα περιμένουν με μεγάλη προσμονή την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Fed, για να διαπιστώσουν τη θέση των αξιωματούχων της αναφορικά με την άνοδο του πληθωρισμού, κάτι που το τελευταίο διάστημα επέδρασε στην αγορά κρατικών ομολόγων, προκαλώντας άνοδο των αποδόσεών τους.

Η σημερινή συνεδιάση άρχισε με τους επενδυτές κάπως «μουδιασμένους», συγκρατώντας τους Dow Jones και Nasdaq ελάχιστα υπό του μηδενός, ωστόσο στη συνέχεια οι δείκτες ανέστρεψαν πορεία και δεν ξανακοίταξαν πίσω. 

Ο Dow Jones διατηρεί ένα εντυπωσιακό σερί, καθώς το σημερινό ήταν το έκτο διαδοχικό υψηλό ιστορικό το οποίο καταρρίπτει, ενώ για τον S&P 500 ήταν το δεύτερο ρεκόρ μετά από αυτό της περασμένης Πέμπτης.

Σήμερα οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών πρωταγωνίστησαν, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι την περασμένη Παρασκευή οι επιβάτες στα αεροδρόμια των ΗΠΑ, έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Μαρτίου του 2020.

Ο δείκτης των αεροπορικών εταιρειών S&P 1500 σημείωσε άνοδο άνω του 4% σκαρφαλώνοντας σε υψηλό έτους, ενώ και οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με ταξίδια, όπως των Carnival, Wynn Resorts και MGM Resorts παρουσίασαν αισθητά κέρδη.

Είναι ενδεικτικό ότι από τους έντεκα κύριους κλάδους του S&P 500 παρουσίασαν κέρδη με τον τον μεσιτικό και των υπηρεσιών κοινής ωφελείας να ξεχωρίζουν.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,53% κλείνοντας στις 32.953,46 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,65% στις 3.968,94 μονάδες, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 1,05% στις 13.459,71 μονάδες.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News