Business & Finance Παρασκευή 12/03/2021, 23:00
WALL STREET

Σε ιστορικά υψηλά Dow και S&P 500 – Υπαναχώρησε ο Nasdaq

Σε ιστορικά υψηλά Dow και S&P 500 – Υπαναχώρησε ο Nasdaq

Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση ο δείκτης Dow Jones, καθώς η αισιοδοξία για την επανεκίνηση της αμερικανικής οικονομίας συνεχίζει να προσφέρει στήριγμα στις κυκλικές μετοχές. Ωστόσο, η νέα άνοδος των αμερικανικών αποδόσεων επανέφερε στο προσκήνιο τις ανησυχίες για τις αποτιμήσεις των μετοχών, ανακόπτοντας την κεκτημένη ταχύτητα του τεχνολογικού κλάδου. 

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,9%, σε νέο ιστορικό υψηλό στις 32.778,64 μονάδες – στην πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση που καταρρίπτει ρεκόρ. Κερδισμένοι ο κλάδος τραπεζών και βαριάς βιομηχανίας από τη στιγμή δε, που το πακέτο των 1,9 τρισ.δολαρίων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας υπογράφηκε χθες σε νόμο. Αναφέρεται χαρακτηριστικά η μετοχή των Goldman Sachs και JPMorgan που αυξήθηκαν 2% και 1,2% αντίστοιχα. Από τα ονόματα της βιομηχανίας, η μετοχή της Boeing ενισχύθηκε 6,8% και της Caterpillar 4,2%.

Ο δείκτης S&P 500 περιόρισε τις αρχικές του απώλειες και έκλεισε με οριακή άνοδο 0,1%, επίσης σε ιστορικό υψηλό στις 3.943,34 μονάδες, στα ίδια με τα χθεσινά επίπεδα. Ο κλάδος τεχνολογίας και υπηρεσιών επικοινωνίας ήταν οι δύο μοναδικοί που κατέγραψαν απώλειες.

Ο Nasdaq υποχώρησε 0,6% καθώς αυξήθηκαν και πάλι οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών κρατικών ομολόγων στο 1,64%, στο υψηλότερο επίπεδο απο τον Φεβρουάριο του 2020. Η μετοχή της Alphabet και του Facebook υποχώρησαν 2% εκάστη, ενώ των Apple, Amazon και Microsoft έκλεισαν όλες στο «κόκκινο». 

Η Ned Davis Research εκτιμά ότι ο Nasdaq 100, που παρακολουθεί τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες εκτός χρηματοοικονομικού κλάδου του Nasdaq Composite, θα υποχωρήσει επιπλέον 20% εάν η απόδοση του 10ετούς αγγίξει το 2%. 

Με την πτώση της Παρασκευής, τα εβδομαδιαία κέρδη του Nasdaq περιορίστηκαν στο 3%. Ο S&P 500 ενισχύθηκε την εβδομάδα 2,6%, ενώ ο Dow Jones έκανε ράλι 4%. Για το Nasdaq και S&P 500 ήταν η καλύτερη εβδομάδα στη διάρκεια των τελευταίων πέντε. 

Επίσης, και ο δείκτης Russell 2000 άγγιξε νέο ιστορικό υψηλό στη σημερινή συνεδρίαση, ανεβάζοντας τα κέρδη της εβδομάδας άνω του 7%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News