Business & Finance Παρασκευή 12/03/2021, 17:30
ΑΓΟΡΕΣ

Επιστροφή των ομολόγων σε υψηλό έτους και «σύννεφα» στη Wall Street 

Επιστροφή των ομολόγων σε υψηλό έτους και «σύννεφα» στη Wall Street 

Η «ηρεμία» που επικράτησε στη Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης και της Πέμπτης δεν διατηρήθηκε και σήμερα, μια ημέρα μετά τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ των Dow Jones και S&P 500. 

Οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων μετά τη διήμερη ανακοπή της ανοδικής τους πορείας, σήμερα επανήλθαν σε τροχιά ανόδου με αυτή της αμερικανικής δεκαετίας να σκαρφαλώνει ξανά σε υψηλό έτους στο 1,61%, κάνοντας άλμα 8 μονάδων βάσεως. 

Η νέα αντίδραση των αποδόσεων άσκησε εκ νέου πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές και ιδιαίτερα σε αυτές του τεχνολογικού κλάδου. 

Οι μετοχές της «συμμορίας των 6» της Wall Street (Alphabet, Amazon, Apple, Facebook, Microsoft, Tesla) κινούνται όλες πτωτικά, οδηγώντας τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq σε απώλειες πέραν του 1,40%. 

Όταν οι αποδόσεις των ομολόγων ανεβαίνουν οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών τείνουν να υποχωρούν, καθώς θεωρούνται ευαίσθητες σε περιόδους μεταβλητότητας, όπως συμβαίνει το τελευταίο διάστημα. 

Ο S&P 500 για άλλη μια συνεδρίαση στέκεται κάπου στο «μέσο» με απώλειες περί του 0,40%, με τον Dow Jones να κρατάει αντιστάσεις και να κινείται πέριξ του +0,50%. 

Χθες οι Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ, καθώς οι ανησυχίες για άνοδο του πληθωρισμού εξασθένησαν, μετά τον ρυθμό 0,4% που έτρεξαν οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο. 

Η υποτονική αύξηση του πληθωρισμού σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη εικόνα της αγοράς εργασίας και την έγκριση του νέου δημοσιονομικού πακέτου στήριξης από το Κογκρέσο, έστειλαν χθες τους δύο εκ των τριών βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street σε νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ. 

Ωστόσο χωρίς να υπολογίζεται η σημερινή συνεδρίαση ο δείκτης με την καλύτερη επίδοση αυτή την εβδομάδα είναι ο Nasdaq, ο οποίος και ενισχύεται 3,7%. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News