Business & Finance Τρίτη 9/03/2021, 17:17
ΑΓΟΡΕΣ

Ράλι στη Wall Street ο Nasdaq επιστρέφει δριμύτερος με άλμα 3,20%

Ράλι στη Wall Street ο Nasdaq επιστρέφει δριμύτερος με άλμα 3,20%

Με το «γκάζι πατημένο» έχει ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, με ξεκάθαρο πρωταγωνιστή τον Nasdaq ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να διαγράψει τις βαριές απώλειες που υπέστη χθες. 

Ο τεχνολογικός δείκτης χθες εν μέσω ενός μαζικού sell-off στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση αποδυναμωμένος κατά 2,41%, σε αντίθεση με τον Dow Jones που από τη χθεσινή ημέρα βγήκε αλώβητος με κέρδη 0,97%, με τον S&P 500 για άλλη μια συνεδρίαση να κινείται μεταξύ της «χρυσής τομής» των δύο δεικτών, υποχωρώντας κατά 0,54%. 

Ο Nasdaq με τις χθεσινές απώλειες εισχώρησε στη φάση διόρθωσης, καταγράφοντας απώλειες πέραν του 10% από το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ που σημείωσε στις 12 Φεβρουαρίου. 

Σήμερα ωστόσο η τάση και το κλίμα έχουν αλλάξει, αφενός διότι οι επενδυτές επέστρεψαν στις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών, αφετέρου γιατί οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων αποκλιμακώθηκαν, σε σχέση με την άνοδο που σημείωσαν το τελευταίο διάστημα, μια άνοδος που τροφοδοτήθηκε από τις ανησυχίες ότι ο πληθωρισμός θα ενεργοποιηθεί και θα κινηθεί υψηλότερα. 

Η έγκριση του νέου πακέτου δημοσιονομικής στήριξης ύψους 1.9 τρισ. δολαρίων από τη Γερουσία μετά από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, έχει πυροδοτήσει έναν σκεπτικισμό ότι ο πληθωρισμός αρχίσει να κινείται ανοδικά, μια αίσθηση την οποία ενισχύει το ράλι των τιμών του πετρελαίου. 

Η μετοχή της GameStop και σήμερα συνεχίζει τις υψηλές της πτήσεις σημειώνοντας κέρδη περί του 18,30%, μετά την εκτόξευσή κατά 41,21% χθες, καθώς η εταιρεία οδεύει προς τον δρόμο της εξυγίανσης επιδιώκοντας να μετατραπεί σε ηλεκτρονικό κατάστημα. 

Υψηλά κινείται και η μετοχή της Tesla πέραν του 8,70%, μετά από ένα καταστροφικό πενταήμερο σερί, κατά το οποίο μπήκε σε bear market (απώλειες πέραν του 20% από το πρόσφατο υψηλό ρεκόρ της).

Ο Nasdaq έχει υπερβεί το +3,20%, ο S&P 500 σημείνει άνοδο 1,60%, με τον Dow Jones να κινείται υποτονικά με κέρδη της τάξεως του 0,60%. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News