Business & Finance Σάββατο 6/03/2021, 15:22
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

«Χρυσή ευκαιρία» θεωρούν οι αναλυτές την πτώση των μετοχών τεχνολογίας

«Χρυσή ευκαιρία» θεωρούν οι αναλυτές την πτώση των μετοχών τεχνολογίας

«Tεράστια αγοραστική ευκαιρία» προσφέρει στους επενδυτές η πρόσφατη πτώση των μετοχών τεχνολογίας, με αναλυτές της Webdush Securities να θεωρούν πιθανή μία επιπλέον άνοδο 30% του τομέα τους επόμενους 12 έως 18 μήνες. Σε σύστασή του προς πελάτες, ο αναλυτής της Webdush Νταν Ιβς πιστεύει ότι ο σημερινός γύρος ανόδου των μετοχών τεχνολογίας έχει φθάσει σε υπερβολικό υψηλό σημείο μέχρι στιγμής. «Οι μεγάλοι της τεχνολογίας έκαναν διόρθωση 15% έως 25% αυτή την την εβδομάδα που σημαίνει ότι το τελευταίο sell off είναι υπερβολικό, δεδομένου ότι αναμένονται δαπάνες ύψους 2 τρισ.δολαρίων στον ψηφιακό μετασχηματισμό σε συνδυασμό με το νέο μαζικό κύμα εξαγορών και συγχωνεύσεων που αναμένεται τα επόμενα έτη στον τεχνολογικό κλάδο», σημειωνει ο Ιβς.

Η πτώση των μετοχών τεχνολογίας αυτή την εβδομάδα οδήγησε μεγάλα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία που ακολουθούν το δείκτη Nasdaq 100 κάτω από βασικά επίπεδα στήριξης. Δημοφιλή ονόματα από τον χώρο της τεχνολογίας, όπως Tesla και Microsoft καθοδήγησαν τις μεγάλες απώλειες της εβδομάδας, με πτώση 10% και 4% αντίστοιχα.

Ο Ιβς βλέπει το τεχνολογικό sell off ως μία «χρυσή ευκαιρία» και υποστηρίζει ότι «η ψηφιακή μεταμόρφωση στον κόσμο των επιχειρήσεων και καταναλωτών βρίσκεται μόλις στα πρώτα της βήματα». Ενώ αρκετοί αναλυτές και επενδυτές πιστεύουν ότι ο τεχνολογικός τομέας θα χάσει το προβάδισμα, ο Ιβς εκτιμά ότι η επανεκίνηση της οικονομίας μετά την πανδημία δεν θα επηρεάσει αρνητικά τις τεχνολογικές στο βαθμό που αναμένεται.

Αναφερόμενος σε συζητήσεις που έχει κάνει η ομάδα της Webdush με διευθύνοντες συμβούλους ανά τον κόσμο, το 30% έως 40% των εργαζομένων ενδεχομένως να παραμείνουν σε τηλεργασία σε ημιμόνιμη βάση. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ένας οδικός χάρτης για ψηφιακό μετασχηματισμό τα επόμενα χρόνια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News