Business & Finance Παρασκευή 5/03/2021, 11:15
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Βαθύ κόκκινο στην Ευρώπη – Αντιστέκεται η Αθήνα

Βαθύ κόκκινο στην Ευρώπη – Αντιστέκεται η Αθήνα

Σε τροχιά πτώσης βρίσκονται οι δείκτες των χρηματιστηρίων ανά την Ευρώπη το πρωί της Παρασκευής, στον απόηχο και των ρευστοποιήσεων που πυροδότησαν στη Wall Street οι δηλώσεις του Τζερόμ Πάουελ. Η απροθυμία της Federal Reserve να παρέμβει στην αγορά για να βάλει φρένο στην αύξηση του κόστους δανεισμού έχει περιορίσει την όρεξη των επενδυτών για ρίσκο. Παράλληλα η προσοχή μένει στραμμένη και στη μάχη κατά της Covid19 και τα αλλεπάλληλα καμπανάκια ότι κινδυνεύει να χαθεί ακόμη ένα καλοκαίρι για τον τουρισμό. 

Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας οι πιέσεις είναι προς το παρόν περιορισμένες, με τον Γενικό Δείκτη στο -0,30% στις 815 μονάδες και την αξία των συναλλαγών στα 5,8 εκατ. ευρώ στις 11:08 ώρα Ελλάδος. Ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 0,45%. Υπενθυμίζεται ότι χθες το Χ.Α. είχε παίξει αποτελεσματική «άμυνα» στις διεθνείς πιέσεις και έκλεισε σε θετικό έδαφος, χάρη στα ισχυρά στηρίγματα από τη μετοχή της Viohalco.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε μικρή άνοδο της τάξης του 0,26% και ενισχύθηκε στις 817,24 μονάδες, κερδίζοντας περίπου δύο μονάδες σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης (815,10 μονάδες), αλλά και οκτώ μονάδες σε σχέση με το χαμηλό ημέρας (809,26 μονάδες).

 

Το κλίμα είναι πιο βαρύ στην υπόλοιπη Ευρώπη. Στη Φραγκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,8% και στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει πτώση σχεδόν 1%. Απώλειες της τάξης του 0,9% και για τον FTSE 100 στο Λονδίνο. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News