Business & Finance Τετάρτη 3/03/2021, 20:44
ΑΓΟΡΕΣ

Σε χαμηλές πτήσεις οι ευρωπαϊκές μετοχές, απώλειες στη Wall Street 

Σε χαμηλές πτήσεις οι ευρωπαϊκές μετοχές, απώλειες στη Wall Street 

Παρά τις μικρές σχετικά μεταβολές οι ευρωπαϊκές μετοχές επέκτειναν τα κέρδη τους και στη σημερινή συνεδρίαση, παρά την άνοδο των αποδόσεων των ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, ενώ αντιθέτως στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού η ανοδική τάση των αμερικανικών κρατικών ομολόγων προκάλεσε πιέσεις στις αμερικανικές μετοχές. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε οριακά τη συνεδρίαση άνω του μηδενός (+0,05%), αν και υπήρξαν κλάδοι που διέπρεψαν όπως των ταξιδίων και αναψυχής, ο τραπεζικός και της αυτοκινητοβιομηχανίας, με κέρδη 2,71%, 2,63% και 2,38% αντίστοιχα. 

Στον αντίποδα πέραν του κλάδου των πρώτων υλών που αποδυναμώθηκε κατά 2,63% και του τεχνολογικού κλάδου που σημείωσε απώλειες της τάξεως του 1%, όσοι κλάδοι κινήθηκαν πτωτικά, η αρνητική τους μεταβολή δεν ήταν αισθητή. 

Άλμα 4,46% πραγματοποίησε η μετοχή της Volkswagen, με την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνάει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων για πρώτη φορά μετά το 2015 και το σκάνδαλο dieselgate, ενώ η μετοχή της Continental ενισχύθηκε κατά 5,43%, μετά την αναβάθμισή της από τη UBS σε «buy». 

Από τα κυριότερα χρηματιστήρια και σήμερα αυτό του Μιλάνου δεν συχρονίσθηκε με τη γενικευμένη ανοδική τάση, υποχωρώντας κατά 0,16%. 

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ξεχώρισε με κέρδη 0,93%, σε μια ημέρα στην οποία ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ ανακοίνωσε την αύξηση του εταιρικού φόρου στο 25% κλιμακωτά έως το 2023, η πρώτη αύξηση στη Βρετανία από το 1974. 

Στη Wall Street οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες από την έναρξη της συνεδρίασης κινήθηκαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις. Ο Dow Jones κινείται πλησίον του +0,30%, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,60%, με τον Nasdaq να καταγράφει βαριές απώλειες της τάξεως του 1,85%. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News