Business & Finance Τρίτη 2/03/2021, 20:04
ΑΓΟΡΕΣ

Παρέμεινε το θετικό κλίμα στην Ευρώπη, απώλειες στη Wall Street 

Παρέμεινε το θετικό κλίμα στην Ευρώπη, απώλειες στη Wall Street 

Διαφορετικές τάσεις καταγράφονται σήμερα στα χρηματιστήρια στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, καθώς στην Ευρώπη οι μετοχές επέκτειναν τα κέρδη τους από τη συνεδρίαση της Δευτέρας, σε αντίθεση με τις αμερικανικές που ανέκοψαν την ιλιγγιώδη ταχύτητα με την οποία εισήλθαν στον Μάρτιο, σηματοδοτώντας την καλύτερη ημέρα για τη Wall Street  σε οκτώ μήνες. 

Στην Ευρώπη ο Euro STOXX μπορεί να μην επανέλαβε τη χθεσινή του επίδοση που ήταν η καλύτερη σε διάστημα τεσσάρων μηνών, ωστόσο έστω και με ισχνή άνοδο 0,19%, συνέχισε την ανοδική του πορεία. 

Οι αρχικές πιέσεις από τις μετοχές των εταιρειών που συνδέονται με τα εμπορεύματα, όχι μόνο ατόνησαν, αλλά ήταν τέτοια η αλλαγή της τάσης ούτως ώστε ο κλάδος των πρώτων υλών να παρουσιάσει μια από τις καλύτερες εικόνες (+1,42%), πίσω μόνο από τον ασφαλιστικό κλάδο (+1,62%).

Στον αντίποδα οι κλάδοι των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και της τεχνολογίας σημείωσαν τις περισσότερες απώλειες της τάξεως του 0,78% και του 0,74% αντίστοιχα, ενώ σχετικά πιο πίσω βρέθηκε ο κλάδος των λιανικών πωλήσεων, με πτώση 0,48%. 

Τα κυριότερα χρηματιστήρια επίσης σημείωσαν σχετικά υποτονικά κέρδη, με αυτό του Λονδίνου να προσθέτει 0,38%, του Παρισιού να κλείνει στο 0,29%, της Φρανκφούρτης να κερδίζει 0,19%, ενώ του Μιλάνου πήγε κόντρα στο ρεύμα σημειώνοντας υποχώρηση 0,78%. 

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το μομέντουμ από την καλύτερη ημέρα από τον Ιούνιο για τη Wall Street δεν κατάφερε να διατηρηθεί. 

Οι μετοχές των Big Tech κινούνται πτωτικά συμπαρασύροντας τον τεχνολογικό κλάδο, αλλά και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

Η ανακοπή της ανοδική πορείας στην οποία είχαν επιδοθεί οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων δεν βοήθησε σήμερα το αμερικανικό χρηματιστήριο, σε αντίθεση με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία και σήμερα ευνοήθηκαν από την αποκλιμάκωση των αποδόσεων στους ευρωπαϊκούς κρατικούς τίτλους χρέους. 

Ο Dow Jones κινείται μεταξύ ανεπαίσθητων κερδών και απωλειών, ο S&P 500 προσεγγίζει το -0.30% και ο Nasdaq το -0,90%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News