Business & Finance Δευτέρα 1/03/2021, 22:41
ΜΕΤΟΧΕΣ

Αλμα έως και 50% στις μετοχές ηλεκτρικών οχημάτων προβλέπουν αναλυτές

Αλμα έως και 50% στις μετοχές ηλεκτρικών οχημάτων προβλέπουν αναλυτές

Αλμα έως και 50% προβλέπει για τις μετοχές ηλεκτρικών οχημάτων στη διάρκεια του τρέχοντος έτους ο αναλυτής της Wedbus Ντάνιελ Ιβις, ο οποίος θεωρεί ότι υπάρχει αρκετός χώρος στην αγορά για περισσότερες από μία Tesla. 

«Κατά την άποψή μου, οι μετοχές των ηλεκτρικών οχημάτων μπορεί να αυξηθούν περαιτέρω 40% έως 50% εφέτος», ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή “Street Signs Europ” του CNBC. O αναλυτής αναμένει ότι η αξία της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων θα εκτιναχθεί στα 5 τρισ.δολάρια την προσεχή 10ετία. Το 2020, η εταιρεία ερευνών Fortune Business Insights την αποτίμησε γύρω στα 250 δισ.δολάρια. 

Εμφανίζεται ταυτόχρονα αισιόδοξος και για τις προοπτικές των παραδοσιακών αυτοκινητοβιομηχανιών. «Θα υπάρξει μία αναθέρμανση της ανάπτυξης για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και υπό το πλαίσιο αυτό θα δούμε και τις μετοχές τους να επαναξιολογούνται», είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις General Motors και Ford. 

Δεν είναι όμως μόνο ο Ντάνιελ Ιβις που διάκειται ευνοϊκά απέναντι στην αγορά αυτοκινήτου. Σε σημείωσή της προς τους επενδυτές, αναλυτές της Goldman Sachs είχαν ξεχωρίσει έξι εταιρείες κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μεγάλη δυναμική ανάπτυξης. 

Κατά τον Ιβις, αυτό που κάνει την Tesla να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων είναι η επένδυσή της ύψους 1,5 δισ.δολαρίων στο bitcoin. O αναλυτής πιστεύει ωστόσο ότι το 3% έως το 5% των αμερικανικών επιχειρήσεων θα διαθέτουν bitcoin ή κάποιο άλλο κρυπτονόμισμα τους προσεχείς 12 έως 18 μήνες. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News