Business & Finance Παρασκευή 26/02/2021, 16:02
ΑΓΟΡΕΣ

Στα 46,2 δισ. δολάρια οι εβδομαδιαίες εισροές στα equity funds 

Στα 46,2 δισ. δολάρια οι εβδομαδιαίες εισροές στα equity funds 

Στο ποσό των 42,6 δισ. δολαρίων ανήλθαν οι εισροές σε παγκόσμιο επίπεδο, στα funds που τοποθετούνται σε μετοχές την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη, όπως ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή η Bank of America, το τρίτο μεγαλύτερο ποσό που έχει καταγραφεί ποτέ. 

Οι μετοχές του τεχνολογικού και του χρηματοπιστωτικού κλάδου, προσέλκυσαν περισσότερο το επενδυτικό ενδιαφέρον και ήταν ο βασικότερος λόγος που το συνολικό ποσό διαμορφώθηκε σε τέτοια υψηλά επίπεδα, όπως τονίζει η BofA, επικαλούμενη τα στοιχεία της EPFR. Σε αυτά βέβαια δεν περιλαμβάνονται οι χθεσινές απώλειες του τεχνολογικού κλάδου, με τον τεχνολογικο Nasdaq χθες να κάνει βουτιά 3,52% και να καταγράφει τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή του από τον περασμένο Οκτώβριο. 

Στις αμερικανικές μετοχές τοποθετήθηκαν 20,4 δισ. δολάρια, ενώ τα 11,6 δισ. δολάρια που επενδύθηκαν σε μετοχές και χρέος στις αναδυόμενες αγορές συνιστά ρεκόρ. 

Από την άλλη, παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν πάρει την ανιούσα, οι εισροές στα funds με έκθεση στα ομόλογα ανήλθαν στα 7,1 δισ. δολάρια για το ίδιο διάστημα, στην 16η συναπτή εβδομάδα στην οποία καταγράφηκαν εισροές.

Οι τοποθετήσεις σε χρέος με επενδυτική διαβάθμιση προσέλκυσαν 5,4 δισ. δολάρια, ενώ στον αντίποδα από το non-investment grade χρέος, υπήρξαν εκροές ύψους 1,7 δισ. δολαρίων, το μεγαλύτερο ποσό σε διάστημα τριών μηνών. 

Την ίδια ώρα στα funds που δραστηριοποιούνται στην αγορά χρυσού οι εκροές έφθασαν στα 5,5 δισ. δολάρια, με μόλις 500 εκατ. δολάρια να καταγράφονται σε εισροές. 

«Το sell-off στα ομόλογα είναι υπέροχο για τα assets με υψηλή απόδοση, για τις μικρές κεφαλαιοποιήσεις, τις τράπεζες, την ενέργεια και τις αναδυόμενες αγορές, όμως όταν αυτή η τάση αναστραφεί τότε η πορεία τους θα είναι ανάλογη», έγραψε σε σημείωμα προς τους επενδυτές ο Μάικλ Χάρτνετ, ανώτερος στρατηγικός επενδυτικός αναλυτής στη BofA. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News