Business & Finance Πέμπτη 25/02/2021, 20:05
ΑΓΟΡΕΣ

Επιστροφή στις απώλειες για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το χθεσινό διάλειμμα

Επιστροφή στις απώλειες για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το χθεσινό διάλειμμα

Δεν κατάφεραν να επεκτείνουν τα κέρδη από τη χθεσινή συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα Πέμπτη, καθώς η συνεχιζόμενη άνοδος στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σε παγκόσμια κλίμακα, επανέφερε ανησυχίες στους επενδυτές. 

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων προσεγγίζουν τα προ πανδημίας επίπεδα ( του αμερικανικού δεκαετούς ξεπέρασε σήμερα το 1,48% το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020), με αυτή της γαλλικής δεκαετίας να περνάει σε θετικό έδαφος. 

Η αναστροφή αυτή της πορείας των αποδόσεων, έχει πυροδοτήσει ανησυχίες ότι οι επενδυτές θα στραφούν στα κρατικά ομόλογα, από τη στιγμή που καθίστανται πιο επικερδή.

Την ίδια ώρα η άνοδος αυτή τροφοδοτείται από προσδοκίες ότι θα επέλθει επιτάχυνση του πληθωρισμού, κάτι που τείνει να μην ευνοεί τις μετοχές, καθώς οι επενδυτές συνήθως συγκρατούνται όταν ο πληθωρισμός ανεβάζει ταχύτητα. 

Το σημερινό αρνητικό κλίμα δεν κατάφερε να αναστρέψει η σημερινή δημοσιοποίηση των στοιχείων που έδειξαν βελτίωση του επιχειρηματικού και καταναλωτικού κλίματος στην Ευρωζώνη τον Φεβρουάριο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση υποχωρώντας κατά 0,36%, με τους κυριότερους κλάδους του να κλείνουν με μικτά πρόσημα. 

Χαμένοι της σημερινής συνεδρίασης ο κλάδος των χημικών και των ταξιδίων και αναψυχής καταγράφοντας απώλειες 1,98% και 1,49% αντίστοιχα. Στην αντίπερα όχθη αυτός που ξεχώρισε με κέρδη 1,59% ήταν ο ενεργειακός κλάδος, ο οποιός το τελευταίο διάστημα εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο διάστημα την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου σε υψηλό 13 μηνών.  

Από τις επιμέρους μετοχές αυτών των Standard Chartered και Bayer δέχθηκαν πιέσεις μετά τη δημοσίευση χειρότερων του αναμενομένου οικονομικών αποτελεσμάτων. 

Από τα κυριότερα χρηματιστήρια αυτό της Φρανκφούρτης είχε τη χειρότερη σημερινή εικόνα κλείνοντας με πτώση 0,69%, του Παρισιού απώλεσε 0,24%, στο -0,15% το Μιλάνο, σε κοντινή απόσταση και στο -0,11% το Λονδίνο. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News