Business & Finance Τετάρτη 24/02/2021, 22:50
ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Κοντά στο 1,43 βρέθηκε η στερλίνα έναντι του δολαρίου

Κοντά στο 1,43 βρέθηκε η στερλίνα έναντι του δολαρίου

Ξεπέρασε προς στιγμή σήμερα και το 1,42 έναντι του δολαρίου το βρετανικό νόμισμα, φθάνοντας σε απόσταση αναπνοής από το φράγμα του 1,43, ενώ στα ύψη εκτινάχθηκε και έναντι του ευρώ, καθώς οι αναλυτές εξακολουθούν να ποντάρουν σε άνοδο της στερλίνας. 

Η στερλινα καταγράφει την καλύτερη επίδοση μεταξύ των νομισμάτων του G10 στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, σημειώνοντας άνοδο 4% έναντι του δολαρίου και 3,2% έναντι ευρώ, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι η πρόοδος του εμβολιασμού στη Βρετανία θα οδηγήσει σε γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας. Στρατηγικοί αναλυτές βλέπουν τη βρετανική οικονομία να παρουσιάζει ισχυρή ανάκαμψη τα επόμενα τρίμηνα, εξέλιξη που θα ωθήσει σε ακόμη μεγαλύτερη άνοδο το νόμισμα στα τέλη του πρώτου τριμήνου και στις αρχές του επόμενου. 

Αρχικά, η στερλίνα εκτινάχθηκε στο 1,4295 έναντι του δολαρίου, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020, ενώ έναντι του ευρώ άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο έτους, στα 85,40 πένες. 

Ακόμη ένας παραγοντας που προσφέρει στήριγμα στη στερλίνα είναι το γεγονός ότι η Τράπεζα της Αγγλίας υποβάθμισε την προοπτική μείωσης των επιτοκίων σε αρνητικό έδαφος. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters
   
  

   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News