Business & Finance Τετάρτη 24/02/2021, 18:38
ΑΓΟΡΕΣ

Νέο ράλι το πετρέλαιο παρά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Νέο ράλι το πετρέλαιο παρά την αύξηση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ

Νέο ράλι πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα προβλήματα στην παραγωγή στις ΗΠΑ και το αποδυναμωμένο δολάριο, αντιστάθμισαν την αύξηση των αποθεμάτων που σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Περί τις 18:30 ώρα Ελλάδος η τιμή του μπρεντ ενισχύεται κατά 2,31% στα 65,98 δολάρια το βαρέλι, ενώ αυτή του αργού καταγράφει κέρδη 2,12% στα 62,99 δολάρια το βαρέλι, με τις τιμές πλέον να κινούντια σταθερά σε υψηλό 13 μηνών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Διοίκηση Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ, τα αποθέματα πετρελαίου την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 19 Φεβρουαρίου αυξήθηκαν κατά 1,285 εκατ. βαρέλια, στα 463 εκατ. βαρέλια, έναντι εκτιμήσεων για συρρίκνωσή τους κατά 5,190 εκατ. βαρέλια. 

Ωστόσο σήμερα οι τιμές δεν βρίσκουν στήριξη μόνο από τη μείωση της παραγωγής στις μεσοδυτικές πολιτείες στις ΗΠΑ εξαιτίας του παγετού που επικρατεί, αλλά και από την αποδυνάμωση του δολαρίου. 

Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου που το μετρά έναντι μιας ομάδας έξι βασικών νομισμάτων, διολίσθησε σε χαμηλό έξι εβδομάδων, καθιστώντας το πετρέλαιο που διαπραγματεύεται σε δολάριο, φθηνότερο για εκείνους που συναλλάσσονται με διαφορετικό νόμισμα. 

Παράλληλα η πειθαρχία που δείχνουν μέσα στο 2021 οι χώρες παραγωγοί που απαρτίζουν τη συμμαχία ΟΠΕΚ+ (τα μέλη του ΟΠΕΚ συν κάποιες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας), αναφορικά με τις περικοπές στην ημερήσια παραγωγή, είναι από τους κυριότερους λόγους για την εις μάκρον ανοδική πορεία του ορυκτού καυσίμου. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News