Business & Finance Τρίτη 23/02/2021, 20:02
ΑΓΟΡΕΣ

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια 

Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια 

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη σημερινή συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε άλλη μια συνεδρίαση στην οποία ο τεχνολογικός κλάδος αναδείχθηκε αρνητικός κλάδος. 

Στα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο οι μετοχές των τεχνολογικών μετοχών και κατ’ επέκταση ο τεχνολογικός κλάδος δέχθηκαν έντονες πιέσεις, καθώς στις τελευταίες συνεδριάσεις οι αμυντικοί κλάδοι προτιμώνται από τους κυκλικούς, εν μέσω μιας γενικευμένης φοβίας ότι ο πληθωρισμός θα επιταχυνθεί. 

Ωστόσο αν και τα σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο έτρεξε με ρυθμό μόλις 0,2% σε μηνιαία βάση, εντούτοις οι επενδυτές προτίμησαν να τοποθετηθούν στα σίγουρα. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε με απώλειες 0,42%, με τον τεχνολογικό κλάδο να παρουσιάζει και σήμερα τη χειρότερη εικόνα υποχωρώντας 1,79% και να απομακρύνεται περαιτέρω από το υψηλό 20 ετών στο οποίο βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. 

Στον αντίποδα αυτοί που ξεχώρισαν ήταν ο μεσιτικός κλάδος ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 1,01% και των τραπεζών που ενισχύθηκε κατά 0,94%. 

Το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχώρησε 0,61%, του Μιλάνου απώλεσε 0,30%, σε αντίθεση με αυτά σε Λονδίνο και Παρίσι που κατέγραψαν κέρδη 0,21% και 0,22% αντίστοιχα. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News