Business & Finance Παρασκευή 19/02/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Σταθεροποιητικές τάσεις – Κέρδισαν οι κυκλικές μετοχές

Wall Street: Σταθεροποιητικές τάσεις – Κέρδισαν οι κυκλικές μετοχές

Σταθεροποιητικές τάσεις κατέγραφε η Wall Street στο σημερινό της κλείσιμο, με μόνο τον S&P 500 να κλείνει με οριακή πτώση. Οι επενδυτές ρευστοποίησαν μετοχές τεχνολογίας που είχαν κάνει ράλι το προηγούμενο διάστημα για να στραφούν στις κυκλικές μετοχές οι οποίες αναμένεται να ευνοηθούν από την αύξηση της ζήτησης και τη βελτίωση των προοπτικών της οικονομίας. 

Την άνοδο καθοδήγησαν οι μετοχές του κλάδου βαριάς βιομηχανίας, με προεξαίχουσες τις Deere & Co και Caterpillar που εκτινάχθηκαν σε ιστορικό υψηλό. Ο χρηματοοικονομικός κλάδος, πρώτες υλες και ενέργεια μαζί με τη βαριά βιομηχανία κατέγραψαν κέρδη άνω του 1%. 

Σε άνοδο και o δείκτης S&P 1500 για τις αεροπορικές εταιρείες. 

Ωστόσο, οι νικητές της πανδημίας, μεταξύ των οποίων Microsoft, Facebook, Google και Netflix υποχώρησαν. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Τιμ Γκρίσκι, επικεφαλής του τμήματος στρατηγικών επενδύσεων της Inverness Counsel στη Ν.Υόρκη, εξακολουθεί η «μάχη» μεταξύ των καθοδηγούμενων από την τεχνολογία μετοχών αξίας και των κυκλικών που αναμένεται να ωφεληθούν από την ανάκαμψη της οικονομίας. 

O Dow Jones έκλεισε χωρίς καμία μεταβολή, σε απόλυτη στασιμότητα, ο Nasdaq ενισχύθηκε οριακά 0,07%, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε ελαφρώς 0,18%. Ενδοσυνεδριακά, ο Dow άγγιξε ιστορικό υψηλό με στήριγμα τη μετοχή της Catterpillar από τη στιγμή που η Deere αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις της για την κερδοφορία του 2021. 

Σε εβδομαδιαία βάση, ο S&P 500 υποχώρησε 0,71%, ενώ ο Nasdaq 1,57%. Ο Dow συμπεριφέρθηκε καλύτερα με ελαφρά κέρδη 0,11%. 

Οι κυκλικές μετοχές βρήκαν επίσης στήριγμα στις δηλώσεις της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν ότι είναι αναγκαία περισσότερα μέτρα στήριξης, παρότι κάποια στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η ανάκαμψη βρίσκεται καθ΄οδόν. Προσέθεσε δε, ότι η νέα δέσμη δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1,9 τρισ.δολαρίων θα βοήθησε τις ΗΠΑ να επιστρέψουν σε πλήρη απασχόληση. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News