Business & Finance Πέμπτη 18/02/2021, 20:25
ΑΓΟΡΕΣ

Σε συντεταγμένη υποχώρηση οι ευρωπαϊκές μετοχές

Σε συντεταγμένη υποχώρηση οι ευρωπαϊκές μετοχές

Για τρίτη διαδοχική ημέρα επέκτειναν τις απώλειές τους οι ευρωπαϊκές μετοχές και βρίσκονται σε πορεία για να ολοκληρώσουν την τρέχουσα εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο.

Στη σημερινή συνεδρίαση απουσίαζαν τα μακροοικονομικά στοιχεία από την Ευρώπη κι έτσι το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε αποκλειστικά στην επιχειρηματική επικαιρότητα, από τη στιγμή που μεταξύ άλλων ανακοίνωσαν τα αποτελέσματά τους οι Barclays, Credit Suisse, Daimler, Airbus. 

H Barclays για το σύνολο του 2020 είδε τα κέρδη της να κάνουν βουτιά 38% σε ετήσια βάση, στα 1,53 δισ. λίρες, αποτελέσματα τα οποία ναι μεν ήταν καλύτερα του αναμενομένου, ωστόσο δεν απέτρεψαν τη μετοχή της να κλείσει αποδυναμωμένη κατά 4,44%. 

Με ζημιές ύψους 353 εκατ. ελβετικών φράγκων ολοκλήρωσε το δ΄ τρίμηνο του 2020 η ελβετική τράπεζα Credit Suisse, με τη μετοχή της να χάνει 3,23%. 

Τα αποτελέσματα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα ο ευρωπαϊκός τραπεζικός κλάδος να είναι από τους μεγαλύτερους χαμένους σήμερα, χάνοντας 1,65% και έχοντας μπροστά του μόνο τον κλάδο της ενέργειας, ο οποίος υποχώρησε κατά 1,87%. 

Κάπως έτσι ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση αποδυναμωμένος κατά 0,79%, με τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας να πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα και να κλείνει σημειώνοντας άνοδο 1,34%, παίρνοντας ώθηση από τη μετοχή της Porsche που ενισχύθηκε κατά 5,15%, μετά τις αναφορές ότι ο όμιλος Volkswagen εξετάζει να προχωρήσει σε απόσχιση της και εισόδου της ως ανεξάρτητης εταιρείας στο χρηματιστήριο, αλλά και της Daimler, η οποία ανακοίνωσε αύξηση κερδών για το 2020 και έσοδα καλύτερα του αναμενομένου. 

Οι μετοχές των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών συνέβαλαν ούτως ώστε ο γερμανικός DAX στη Φρανκφούρτη να περιορισθεί σε απώλειες της τάξεως του 0,16%, όταν την ίδια ώρα το χρηματιστήριο του Λονδίνου απώλεσε 1,40% του Μιλάνου 1,11%, με το Παρίσι να κλείνει στο 0,65%. 

moneyreview.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News