Business & Finance Πέμπτη 18/02/2021, 17:13
ΑΓΟΡΕΣ

Μακροοικονομικά και εταιρικά αποτελέσματα τραβούν προς τα πίσω τη Wall Street 

Μακροοικονομικά και εταιρικά αποτελέσματα τραβούν προς τα πίσω τη Wall Street 

Το αρνητικό κλίμα της χθεσινής συνεδρίασης διατηρείται και στη σημερινή στη Wall Street, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, από την έναρξη των συναλλαγών να κινούνται πτωτικά. Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο Dow Jones εκτός από τα κέρδη τα οποία σημείωσε μετά το πέρας των συνεδριάσεων, κατέγραψε και νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ. 

Οι S&P 500 και Nasdaq στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας δεν έχουν καταφέρει να διαφύγουν από το πτωτικό κλίμα, αν και του πρώτου οι απώλειες την Τρίτη και την Τετάρτη ήταν της τάξεως του 0,06% και του 0,03% αντίστοιχα (τη Δευτέρα η Wall Street ήταν κλειστή εξαιτίας της αργίας για την Ημέρα του Προέδρου. 

Σήμερα, η «πρόγευση» για το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήταν πικρή, μετά τη δημοσιοποίηση των μακροοικονομικών στοιχείων για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ και τις τιμές των εισαγωγών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 12 Φεβρουαρίου ανήλθαν στις 861.000, έναντι 848.000 αιτήσεων μια εβδομάδα νωρίτερα και εκτιμήσεων των αναλυτών για υποχώρησή τους στις 765.000. Η εικόνα δείχνει ακόμη πιο ζοφερή, καθώς οι 848.000 νέες αιτήσεις της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε στις 5 Φεβρουαρίου ήταν αναθεωρημένες ανοδικά κατά 50.000. 

Παράλληλα οι τιμές εισαγωγών σημείωσαν άνοδο κατά 1,9% η μεγαλύτερη ανοδική μεταβολή από το 2012. 
Την ίδια ώρα η μετοχή της Walmart πραγματοποιεί βουτιά περί του 5,50%, μετά τη δημοσίευση κατώτερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων για το δ΄ τρίμηνο του 2020, ενώ πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Apple. 

Σήμερα εξάλλου είναι μια σημαντική ημέρα για τη χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ, καθώς ενώπιον επιτροπής στο Κογκρέσο θα καταθέσουν εκπρόσωποι των Melvin Capital και Robinhood, αναφορικά με το ρόλο τους στη φρενίτιδα που επικράτησε το προηγούμενο διάστημα, με τις μετοχές εταιρειών όπως η Gamestop. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News