Business & Finance Τετάρτη 17/02/2021, 23:05
WALL STREET

Αλλεπάλληλα ρεκόρ για το Dow Jones – Σε πτώση ξανά ο Nasdaq

Αλλεπάλληλα ρεκόρ για το Dow Jones – Σε πτώση ξανά ο Nasdaq

Σε νέο ιστορικό ρεκόρ ώθησε το Dow Jones η μεγάλη άνοδος των μετοχών των Verizon και Chevron, από τη στιγμή που η Berkshire Hathaway του μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ αποκάλυψε ότι έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις σε αυτές τις δύο εταιρείες. Η μετοχή της Verizon σημείωσε ενδοσυνεδριακά άνοδο άνω του 5%, ενώ της Chevron άνω του 3%. 

Ο δείκτης των blue chip κατάφερε να αντιστρέψει τις αρχικές του απώλειες και να περάσει σε θετικό έδαφος κλείνοντας με άνοδο 0,30% στις 31.613,02 μονάδες. Ο S&P 500 έκλεισε με οριακή πτώση χωρίς καμία κατεύθυνση, καταφέρνοντας ωστόσο να καλύψει τις απώλειές του από τη στιγμή που τα πρακτικά της Φέντεραλ Ριζέρβ σηματοδότησαν ότι η χαλαρή νομισματική πολιτική θα παραμείνει ως έχει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα καθώς η αμερικανική οικονομία απέχει ακομη πολύ από τα προ της πανδημίας επίπεδα. Η αγορά περίμενε με μεγάλο ενδιαφέρον τα πρακτικά για να διαπιστώσει εάν ο πληθωρισμός ανησυχεί τους διαμορφωτές πολιτικής, μετά την άνοδο των αμερικανικών ομολογιακών αποδόσεων σε υψηλά ενός περίπου έτους, καθώς επικρατεί η αντίληψη ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης θα πυροδοτήσουν πιέσεις για αυξήσεις των τιμών. 

Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq υποχώρησε 0,57%, παρασυρόμενος από τις απώλειες περίπου 1% του τεχνολογικού κλάδου. Χαρακτηριστικά, η μετοχή της Apple κατέγραφε απώλειες 1,8%, ενώ μεγάλες απώλειες κατέγραφαν και οι μετοχές των PayPal και Nvidia. 

O κλάδος ενέργειας καθοδήγησε τα κέρδη μεταξύ των κλάδων του S&P 500 καθώς οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες στην πολιτεία του Τέξας οδήγησαν στο κλείσιμο των εγκαταστάσεων παραγωγής και διύλισης πετρελαίου της πολιτείας ωθώντας στα ύψη τις τιμές πετρελαίου. Επίσης, η εντυπωσιακή ανάκαμψη των πωλήσεων λιανικής στις ΗΠΑ τον πρώτο μήνα του έτους έδωσαν ώθηση στον κλάδο επιλεγμένων καταναλωτικών ειδών. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News