Business & Finance Τετάρτη 17/02/2021, 18:02
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες στη Wall Street μετά το νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ του Dow Jones

Απώλειες στη Wall Street μετά το νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ του Dow Jones

Πτωτικά κινούνται οι τρεις βασικοί δείκτες στη Wall Street στις πρώτες συναλλαγές της σημερινής συνεδρίασης, μία ημέρα αφότου ο Dow Jones σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ και έκλεισε με κέρδη, εν αντιθέσει με τους S&P 500 και Nasdaq που σημείωσαν απώλειες.

Σήμερα οι επενδυτές δείχνουν ότι θα προβούν σε ρευστοποιήσεις, θέλοντας να κατοχυρώσουν τα κέρδη από το ράλι του χρηματιστήριου της Νέας Υόρκης, στο οποίο επιδόθηκε κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του τρέχοντος έτους.

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, δημοσιοποιήθηκαν κάποια μακροοικονομικά στοιχεία, τα οποία άφησαν υποσχέσεις.

Συγκεκριμένα οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ τον Ιάνουάριο πραγματοποίησαν άλμα στο 5,3% σε μηναία βάση, από υποχώρηση κατά 1% τον Δεκέμβριο του 2020 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών του Reuters για αύξησή τους κατά 1,1%. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η βελτίωση των λιανικών πωλήσεων εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, της βενζίνης, των δομικών υλικών και των υπηρεσιών τροφίμων, σημειώνοντας άνοδο 6% τον περασμένο μήνα, από πτώση 2,4% τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα ξεχωριστά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού τον Ιανουάριο, έτρεξαν με ρυθμό 1,3%, το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για την εν λόγω έρευνα, από το 2009, όταν και άρχισαν να καταγράφονται τα στοιχεία αυτά.

Πάραυτα οι επενδυτές δεν δείχνουν διάθεση να τοποθετηθούν στις μετοχές κι έτσι ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,23%, ο S&P 500 κατά 0,61%, με τον Nasdaq να καταγράφει αισθητές απώλειες της τάξεως του 1,30%.

moneyreview.gr

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News