Business & Finance Δευτέρα 15/02/2021, 15:43
ΑΓΟΡΕΣ

Τουρκία: Συνεχίζεται το ράλι της λίρας έπεσε κάτω από τα 7 δολάρια

Τουρκία: Συνεχίζεται το ράλι της λίρας έπεσε κάτω από τα 7 δολάρια

Δυναμικά μπήκε στην καινούργια εβδομάδα η τουρκική λίρα συνεχίζοντας ακάθεκτη την ανοδική της πορεία στην οποία έχει επιδοθεί από την αρχή του έτους, με την ισοτιμία της έναντι του αμερικανικού δολαρίου σήμερα Δευτέρα να υποχωρεί πέραν του 7, για πρώτη φορά μετά τον Αύγουστο του 2020.

Περί τις 15:30 ώρα Ελλάδος το τουρκικό νόμισμα έναντι του αμερικανικού υποχωρεί 1,31%, φθάνοντας την ισοτιμία στο 6,9475, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020.

Η λίρα από την αρχή του έτους καταγράφει κέρδη περί του 6% και είναι μακράν το νόμισμα με την καλύτερη επίδοση μεταξύ αυτών των αναδυόμενων αγορών. 

Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η πορεία της από τον περασμένο Νοέμβριο όταν και διορίσθηκε ο νέος υπουργός Οικονομικών και ο νέος κεντρικός τραπεζίτης, καταγράφοντας ενίσχυση έναντι του δολαρίου περί του 20%, φέρνοντας μια αύρα για μια πιο ορθόδοξη νομισματική πολιτική. 

Εκ των υστέρων όπως αποδεικνύεται, οι προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν καθώς έκτοτε η κεντρική τράπεζα έχει αυξήσει σταδιακά το βασικό της επιτόκιο από το 10,25% στο 17%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News