Business & Finance Παρασκευή 12/02/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Σε ρεκόρ και οι τρεις βασικοί δείκτες

Wall Street: Σε ρεκόρ και οι τρεις βασικοί δείκτες

Δυναμική ώθηση δόθηκε στη Wall Street προς το τέλος της συνεδρίασης, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να κλείνουν σε νέα επίπεδα ρεκόρ, καθώς οι επενδυτές αγόρασαν μετοχές ενέργειας, χρηματοοικονομικών και πρώτων υλών αφού ρευστοποίησαν τα κέρδη τους από τον τεχνολογικό κλάδο, εν αναμονή της έγκρισης του νέου πακέτου δημοσιονομικών μέτρων ύψους 1,9 τρισ.δολαρίων. 

O δείκτης S&P 500 έκλεισε με άνοδο 0,46% και ο Nasdaq με κέρδη 0,49%. Ο Dow Jones κατάφερε και σταθεροποιήθηκε από τις οριακές απώλειες που κατέγραφε λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης, κλείνοντας με άνοδο 0,09%.  

Ανοδικά κινήθηκε ο κλάδος ενέργειας, χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και πρώτων υλών, ενώ στον αντίποδα οι μετοχές των Apple, Tesla και Microsoft που κατέγραφαν απώλειες κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης. Οι μετοχές αξίας και οι κυκλικής μετοχές κερδίζουν και πάλι προβάδισμα, καθώς η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας με την πρόοδο που σημειώνουν οι εμβολιασμοί και με τα νέα δημοσιονομικά μέτρα που αναμένονται. 

Από τις αρχές Φεβρουαρίου έως σήμερα, ο Dow Jones έχει ενισχυθεί 4,7%, ο S&P 500 5,4% ενώ ο Nasdaq 7,1%. Ο S&P 500 κατέγραψε εννέα κλεισίματα ρεκόρ στη διάρκεια του 2021. Το ράλι του Φεβρουαρίου καθοδηγείται από τις κυκλικές μετοχές: η ενέργεια ενισχύεται περισσότερο από 12%, ενώ ο χρηματοοικονομικός κλάδος 8,4%. Ο κλάδος πρώτων υλών έχει ενισχυθεί μέχρι στιγμής στο μήνα Φεβρουάριο περισσότερο από 6%. Από κοντά και ο δείκτης Russell 200 για τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης με κέρδη 10% αυτό το μήνα. 

Τα τελευταία στοιχεία που έδειξαν απρόσμενη επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος στις ΗΠΑ στις αρχές Φεβρουαρίου, προσπεράστηκαν γρήγορα από την αγορά, η οποία φάνηκε να εστίασε περισσότερα στα τελευταία στοιχεία που έδειξαν μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και των νοσηλειών. 

Το τελευταίο poll του Reuters κάνει λόγο για επιστροφή της αμερικανικής οικονομίας στα προ του Covid-19 επίπεδα σε ένα έτος, αν και για την επιστροφή των ΗΠΑ σε πλήρη απασχόληση θα χρειαστεί ίσως περισσότερος χρόνος. 

Τα τελευταία στοιχεία της Lipper έδειξαν πάντως αυξημένο ενδιαφέρον για τις μετοχές με τα μετοχικά αμοιβαία στις ΗΠΑ να προσελκύουν 2,9 δισ.δολάρια στη διάρκεια του πενθημέρου έως την Τετάρτη, στις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες εισροές από το Μάρτιο του 2008. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, αυτή τη της PayPal σημείωσε άνοδο άνω του 4%, από τη στιγμή που αρκετοί επενδυτικοί οίκοι αναβάθμισαν το στόχο για την τιμή μετοχής της εταιρείας πληρωμών. Σε άνοδο 14% και η μετοχή της εφαρμογής γνωριμιών Bumble μία ημέρα μετά τη δυναμική εισαγωγή της στο χρηματιστήριο. Στον αντίποδα, η μετοχή της Walt Disney, που υποχώρησε 1,8%, παρότι η εταιρεία ανακοίνωσε απρόσμενα τριμηνιαία κέρδη.  

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News