Business & Finance Παρασκευή 12/02/2021, 17:10
ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες στη Wall Street μετά τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ 

Απώλειες στη Wall Street μετά τα ιστορικά υψηλά ρεκόρ 

Με το αριστερό μπήκε στην τελευταία συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας η Wall Street, σε μια εβδομάδα κατά την οποία δεν διατηρήθηκε η θετική ορμή από τις αρχές του Φεβρουαρίου. 

Χωρίς τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες καταγράφουν ήπια κέρδη, ωστόσο στο σύνολο του Φεβρουαρίου, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 4,8%, ο S&P 500 κατά 5,4% και ο Nasdaq κατά 7,3%. 

Χθες ο Nasdaq ενδοσυνεδριακά σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ αναρριχώμενος στις 14,058,91 μονάδες, ενώ τόσο ο τεχνολογικός δείκτης όσο και ο S&P 500 σημείωσαν νέο ιστορικό κλείσιμο. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χθες δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν εξασφαλίσει επιπλέον 200 εκατ. δόσεις των εμβολίων των Moderna και Pfizer, με τις συνολικές προμήθειες πλέον να ανέρχονται στα 600 εκατ. Δόσεις. Όπως πρόσθεσε έως τα τέλη Ιουλίου οι ΗΠΑ θα έχουν εξασφαλίσει αρκετές προμήθειες για να εμβολιασθούν 300 εκατ. Αμερικανοί. 

Οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων για το τελευταίο τρίμηνο του 2020 συνεχίζονται, με τις Disney και Pepsico να ανακοινώνουν χθες τα δικά τους αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης, τα οποία ήταν καλύτερα των προσδοκιών. 

Με τις περισσότερες εισηγμένες να έχουν δημοσιεύσεις τις οικονομικές τους επιδόσεις για το δ΄ τρίμηνο της περυσινής χρονιάς, οι αναλυτές αναμένουν τώρα ότι τα κέρδη των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη S&P 500 θα ενισχυθούν κατά 3%, έναντι προβλέψεων για συρρίκνωσή τους κατά 10% στις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.   

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,14%, ο S&P κινείται οριακά υπό του μηδενός, με τον Nasdaq να σημειώνει οριακές απώλειες περί του 0,10%. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News