Business & Finance Πέμπτη 11/02/2021, 23:04
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Με ρεκόρ ο Nasdaq – Οριακή πτώση για το Dow

Wall Street: Με ρεκόρ ο Nasdaq – Οριακή πτώση για το Dow

Παρότι ο Dow Jones έχασε ελαφρώς έδαφος, ο Nasdaq συνέχισε με κέρδη και στη σημερινή συνεδρίαση, με τους επενδυτές να στοιχηματίζουν σε νέα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης. Ωστόσο, η προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι η Κίνα είναι αποφασισμένη «να φάει το φαγητό μας» έκαμψε τον ενθουσιασμό των επενδυτών σε μία αγορά που παραμένει πάντως κοντά στα ιστορικά υψηλά της. 

Τα κέρδη της Nvidia και της Intel στήριξαν τον κλάδο τεχνολογίας και ημιαγωγών, το μόνο που παρουσίασε κέρδη. Μεγάλος χαμένος η ενέργεια με απώλειες άνω του 1%.

Ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,38% στις 14,025,77 μονάδες που σηματοδοτούν νέο ιστορικό υψηλό, ο S&P 500 κατέγραψε επίσης κέρδη 0,16%, ενώ αντίθετα ο Dow Jones δεν κατάφερε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος, παρουσιάζοντας οριακή πτώση 0,02%. Παρ΄όλα αυτά, έχασε το ρεκόρ του για 7,1 μονάδες. 

Ο Μπάιντεν μιλώντας σε Αμερικανούς Γερουσιαστές σε συνάντηση που είχαν για να συζητήσουν για την ανάγκη αναβάθμισης των αμερικανικών υποδομών, διαμήνυσε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να «ανεβάσουν το παιχνίδι» στις προκλήσεις που δέχονται από την Κίνα. 

Η προειδοποίηση για την Κίνα και τα σχέδια των Δημοκρατικών να συμπεριλάβουν στη δέσμη μέτρων των 1,9 τρισ.δολαρίων και τον κατώτατο μισθό των 15 δολαρίων έδειξαν στους επενδυτές τα προβλήματα που ενδεχομένως να προκύψουν, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Εντ Μόγια, αναλυτής της OANDA. O ίδιος αναφέρει ότι οι αγορές πιθανόν να αρχίσουν να γίνονται λίγο πιο νευρικές όσον αφορά στις σχέσεις της Δύσης με την Κίνα. «Το τηλεφώνημα που είχε ο Μπάιντεν με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ επανέφερε στην επιφάνεια τις δυσκολίες που αναμένεται να ανακύψουν τους επόμενους μήνες σε συνδυασμό με την πανδημία», συμπλήρωσε ο αναλυτής. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, αυτή της Mastercard σημείωσε άνοδο, από τη στιγμή που η εταιρεία πιστωτικών καρτών ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να υποστηρίξει ορισμένα κρυπτονομίσματα στο δίκτύό της από το τρέχον έτος. Σε άνοδο και η Bank of New York Mellon από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι συνέστησε νέο τμήμα για να βοηθά πελάτες της να διακρατούν, να μεταφέρουν και να εκδίδουν ψηφιακό ενεργητικό, ωθώντας σε νέο ιστορικό ρεκόρ και το Bitcoin. 

Επίσης, οι μετοχές εταιρειών κάνναβης, συμπεριλαμβανομένων των Tilray και Aphria, άλλαξαν σήμερα πορεία γυρίζοντας σε πτώση 42% και 20% αντίστοιχα. Σε ράλι και η μετοχή του site κοινωνικής δικτύωσης Pinterest μετά από δημοσιεύματα που θέλουν τη Microsoft να εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς της. 

Oι αναλυτές αναμένουν τώρα ότι τα κέρδη των εισηγμένων στο S&P 500 επιχειρήσεων θα αυξηθούν 3% στο τέταρτο τρίμηνο του 2020 έναντι προβλέψεων για πτώση 10,3% στις αρχές Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.  
  
   
moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News