Business & Finance Πέμπτη 11/02/2021, 17:28
ΑΓΟΡΕΣ

Διάθεση να επανακάμψουν οι S&P 500 και Nasdaq μετά τις χθεσινές απώλειες 

Διάθεση να επανακάμψουν οι S&P 500 και Nasdaq μετά τις χθεσινές απώλειες 

Με φόρα έχουν εισέλθει στη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, με τους S&P 500 και Nasdaq να θέλουν να αφήσουν πίσω τους τις χθεσινές απώλειες που κατέγραψαν.

Ο Dow Jones από την άλλη συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε χθες σημειώνοντας εκ νέου ιστορικό υψηλό ρεκόρ σκαρφαλώνοντας στις 31.543,82 μονάδες.

Σήμερα οι μετοχές των Big Tech κινούνται ανοδικά και συνεπακόλουθα έχουν συμπαρασύρει και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με τον τεχνολογικό κλάδο να είναι αυτός που έχει πάρει ήδη «κεφάλι» στη συνεδρίαση, έναντι των υπολοίπων βασικών κλάδων του S&P 500.

Η σημερινή διάθεση των επενδυτών δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγο. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 5 Φεβρουαρίου ανήλθαν στις 793.000, από 812.000 μια εβδομάδα νωρίτερα κι έναντι εκτιμήσεων για 757.000 νέες αιτήσεις. Μπορεί να καταγράφηκε μικρή υποχώρηση στον αριθμό των νέων αιτήσεων, ωστόσο αυτός παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. 

Η απογοήτευση για τα στοιχεία αναφορικά με την αγορά εργασίας, αντισταθμίσθηκε από τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, με τις οποίες επανέλαβε ότι δεν προβλέπεται καμιά αλλαγή στη νομισματική πολιτική της Fed, η οποία θα παραμείνει «υπομονετικά διευκολυντική».

Οι παράγοντες της αγοράς αναμένουν την «άφιξη» του νέου πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που έχει προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. 

«Οι αγορές αναμένουν το νέο πακέτο να εισέλθει στην οικονομία», σημείωσε ο Σκοτ Βρεν, υπεύθυνος στρατηγικής για τις παγκόσμιες αγορές στο τμήμα επενδυτικής της Wells Fargo. «Πιστεύουμε ότι απαιτούνται πρόσθετα μέτρα στήριξης, ούτως ώστε η οικονομία και οι καταναλωτές να γεφυρώσουν το χάσμα από τώρα και έως ότου περισσότερος κόσμος εμβολιασθεί και αρθούν τα lockdowns».

Άνοδο περί του 0,22% καταγράφουν οι Dow Jones και S&P 500, κοντά στο 0,40% κινείται ο Nasdaq. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News