Business & Finance Τετάρτη 10/02/2021, 17:11
ΑΓΟΡΕΣ

Επιστροφή των ιστορικών υψηλών ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500 

Επιστροφή των ιστορικών υψηλών ρεκόρ για Dow Jones και S&P 500 

Μετά το χθεσινό διάλειμμα των Dow Jones και S&P, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση με ισχνές απώλειες (σε αντίθεση με τον Nasdaq που έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ), σήμερα οι δύο δείκτες επανήλθαν σε τροχιά ανόδου την οποία καταγράφουν από την αρχή του τρέχοντος μήνα. 

Στη διαμόρφωση του σημερινού θετικού κλίματος, συνέβαλαν μια σειρά από ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα για το δ΄ τρίμηνο του 2020, όπως και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο. 

Ειδικότερα σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγο, οι τιμές καταναλωτή τον Ιανουάριο σημείωσαν άνοδο κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και 1,4% σε ετήσια, από 0,4% τον προηγούμενο μήνα και 1,3% ένα χρόνο νωρίτερα και έναντι εκτιμήσεων για ποσοστό 0,3% και 1,5% αντίστοιχα.

Από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, οι οικονομικές επιδόσεις των  Lyft, Cisco, Mattel και Yelp το δ΄ τρίμηνο του 2020 ήταν καλύτερες του αναμενομένου.

Ωστόσο τα αποτελέσματα των Coca Cola και Twitter τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ήταν αυτά που έκαναν τη μεγαλύτερη αίσθηση, με τη μετοχή του Twitter να πραγματοποιεί άλμα πέραν του 12%. Άλμα άνω του 10% σημειώνει και η μετοχή της  Under Armour, επίσης μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων για το προηγούμενο τρίμηνο. 

Με τη χθεσινή υποχώρηση των Dow Jones και S&P 500, πλέον οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες μετρούν μόλις μια πτωτική συνεδρίαση τον Φεβρουάριο, διάστημα κατά το οποίο τα κέρδη του δεύτερου έχουν υπερβεί το 5%. 

Η περίοδος της ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων πλησιάζει στο τέλος της και έχει αρχίσει να γίνεται ξεκάθαρο, ότι οι εταιρείες, οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500, θα έχουν καταγράψει αύξηση κερδών το δ΄ τρίμηνο του 2020, ενάντια στις εκτιμήσεις των αναλυτών για υποχώρησή τους περί του 10%. 

Πέραν όμως των βελτιωμένων εταιρικών αποτελεσμάτων, στο αμερικανικό χρηματιστήριο πνέει άνεμος αισιοδοξίας, εν αναμονή της έγκρισης του νέου δημοσιονομικού πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων, το οποίο έχει προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και έχει δώσει το «πράσινο φως» η Γερουσία υπερψηφίζοντας το προσχέδιο του προϋπολογισμού, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το νέο πακέτο στήριξης. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News